Afbeelding
Foto:

Chauffeurs gezocht voor buurtbus Denekamp

DENEKAMP - Een goed lopende busverbinding van en naar Denekamp is belangrijk voor de bereikbaarheid van deze kern. Naast de grotere stadsbussen richting de rest van Twente heeft Denekamp ook een eigen buurtbusverbinding met Nordhorn. Zij zijn op zoek naar versterking.

De buurtbusvereniging Denekamp-Nordhorn plaatste begin dit jaar al een oproep om nieuwe chauffeurs te vinden. Dit leverde vele reacties op en mocht dan ook met recht een succes genoemd worden. Dit leverde uiteindelijk 4 nieuwe chauffeurs op. Net als de andere rijders, hebben ook deze "nieuwelingen" reeds veel plezier in hun vrijwilligerswerk. In juni volgend jaar viert de buurtbus het eerste lustrum, wat ze niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.

Nieuwe mensen gezocht
Hoewel de komst van de vier nieuwe chauffeurs dit jaar erg welkom was, is er nu al weer nieuwe aanwas nodig. Enkele mensen moeten namelijk uit leeftijdsoverwegingen definitief stoppen met dit vrijwilligerswerk.

Toekomstige drukte
De buurtbus wil met de werving van meer vrijwilligers ook inspringen op de toekomstige ontwikkelingen. Zo verwerkt de buurtbus nu zo'n 400 passagiers per maand. Naar verwachting zullen er komend jaar meer reizigers gebruik maken van deze bus met de opening van het treinstation in Nordhorn. De buurtbus is dan het ontbrekende schakeltje in de vervoersketen van Denekamp naar het Duitse spoornet. Een verlenging van de treinreis naar Coevorden en Emmen over enkele jaren geeft een daarop volgende impuls aan het toerisme in de grensstreek.

De diensten
De buurtbus rijdt in twee ploegen een dagelijkse dienstregeling op uurbasis. Van de dierentuin in Nordhorn, via de binnenstad naar het centrum van Denekamp en weer terug. De passagiers zijn een divers en internationaal publiek; het is dan ook altijd leuk om dit soort ritten uit te voeren. Bij beide eindhaltes zorgt een kleine pauze voor ontspanning. Iedere chauffeur is slechts 4 uur onderweg en dat 2 keer per maand (of vaker als men dat wil). Gereden wordt op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur of van 14.00 tot 18.00 uur.

Eisen
Om te mogen rijden moeten gegadigden een geneeskundig onderzoek ondergaan, waarvan de kosten worden gedragen door de buurtbus-vereniging. Daarnaast is enige kennis van de Duitse taal gewenst en dient men te beschikken over een internet-aansluiting met email-adres. Ook vrouwen worden nadrukkelijk uitgenodigd om te "solliciteren". Neem contact op met Roelof van der Wijk via rjvdwijk@xs4all.nl of telefonisch, 0651 703 706.