Afbeelding
Foto:

Column: " de Oale roop"

OLDENZAAL - Mijn nog huidige burgervader Theo Schouten heeft de afgelopen jaren veel voor mijn / onze stad Oldenzaal, betekent. Veel goeds is mede door zijn toedoen tot stand gebracht.

Hij was op vele fronten actief aanwezig en met name bij het in stand houden van de Twentse / Oldenzaalse tradities. Ook op muzikaal gebied heeft hij zijn bijdragen geleverd. Verenigingen, bestuurders, en de man / vrouw uit de straat zullen daar zeker gewag van maken bij zijn afscheid op 14 december as. Een goede voorbereiding is het halve werk vandaar dat, slagen in een opdracht vaak afhankelijk is van een goede voorbereiding. Wij Oldenzalers proberen de Twentse / Oldenzaalse tradities in stand te houden.

Bij zijn aantreden destijds is Theo Schouten duidelijk gemaakt, dat wanneer je de Kloot op melkbus hoogte wilt gooien, en het Vaandel weer terug wilt halen uit Ootmarsum dat oefening en een goede voorbereiding een vereiste is. Ooit riepen we met velen ; Theo – Theo – The heoooo!. Maar dat werd gescandeerd voor de legendarisch Oldenzaalse voetballer Theo Palplatz. Spijtig maar Theo Schouten was niet instaat ondanks de voorbereiding en goede adviezen het Vaandel terug te halen naar Oldenzaal. Daar ligt dan nu de taak voor jou, toekomstige burgervader Patrick Welman ,deze uitdaging aan te gaan.

Patrick zet vast in je agenda oefenen, klootschieten, op de Hollinkbaan. (uitnodiging volgt)

Een andere traditie die zeer binnenkort, vier dagen na je aantreden, zich aandient is het traditioneel Midwinterhoornblazen bij de Zonnewende op 21 december.

Ik spreek nu uit ervaring. Theo Schouten heeft in het verleden laten horen (en zien) dat de Oale roop, voort moet gaan over onze Stad.. Vandaar dat de Mirrewinterhoorn blaozers de uitnodiging voor de Zonnewende viering op 21 december reeds naar je hebben verzonden. Dat door jou handelen en toedoen de Oale roop mag blijven klinken over Oldenzaal ,stad van vrijheid, waar liefde woont en vrede heerst!

Kaatje Knip november 2018