Afbeelding
Foto:

Terugkeer Amazing Stroopwafels succesvol!

OLDENZAAL - Oldenzaalse cafés houden de traditie in leven met het organiseren van concerten en optredens, van legendarische blues en jazzbands.

Café de Boom, de Kroeg, café Moatman en café Olde Weghuis weten zo te organiseren en af te stemmen dat de muziekliefhebbers van muziek uit de jaren 1980/1990 volledig aan hun trekken komen. Afgelopen zaterdag hadden Anja & Martin Olde Weghuis in het café waar de nostalgie van de muur druipt er voor gezorgd dat er opnieuw een live optreden was georganiseerd.

Kippenvel
Kippenvel had ik, toen de Amazing Stroopwafels uit Rotterdam met hun live optreden de bezoekers wisten te enthousiasmeren. Vroeger speelden ze in Rotterdam op straat, in 1990 waren ze voor het laatst in Oldenzaal bij het Kerry Festival, maar nu met een drie man sterke formatie een middag en avond deel in café Olde Weghuis. Het publiek was uitzinnig betrokken bij de nummers die ten gehore werden gebracht . Ome Kobus (1981) en Oude Maasweg, en Voor de storm uit , Mooi weer werden luid en enthousiast mee gezongen. Ondanks dat Ome Kobus zijn been verloor was het staan geblazen voor de bezoekers in de overvolle cafézaal van café Olde Weghuis. Geen nood, over vier weken opnieuw een optreden. Kijk op de agenda: Facebook: café Olde Weghuis.

Foto en tekst: Martin Meijerink