Afbeelding
Foto:

Toegang sporthal straks beter geregeld

OLDENZAAL - De toegang tot de Oldenzaalse sportaccommodaties moet beter geregeld worden. De gemeente wil volgend jaar belangrijke stappen zetten om dit te moderniseren met beter inzicht voor alle gebruikers.

Het college van Burgemeester en Wethouders laat dit weten naar aanleiding van vragen van de fractie Werknemersgroepering. Deze zou graag zien dat de gemeente een online reserveringssysteem opzet, zodat gebruikers precies kunnen zien wanneer een sporthal precies bezet is. Ook kunnen zij dan zelf een reservering regelen, zonder tussenkomst van een beheerder of dergelijke.

Bredere aanpak
Het college van B&W laat in een reactie weten dat dit ook meegenomen zal worden in de uitvoeringsagenda digitale dienstverlening die komend jaar uitgevoerd zal worden. De gemeente wil namelijk nog veel meer aspecten digitaliseren. In het kader van de renovatie van de sportzalen zal ook gekeken worden naar de mogelijkheden om een online reserveringssysteem te koppelen aan een systeem voor geautomatiseerd sleutelbeheer. Dit zou dan ook zelfs de verlichting en verwarming in- of uit moeten schakelen aan de hand van gereserveerde tijden. Het is een publiek geheim dat de toegang tot de sporthallen wat laks verliep in de afgelopen jaren. Zo konden gebruikers met fysieke sleutels gebruik maken van de accommodaties buiten de gereserveerde tijden, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Met een geautomatiseerd systeem moeten dit soort situaties teruggedrongen worden.