Afbeelding
Foto:

Noordoost-Twentse zwaar-gewichten op kandidatenlijsten

OLDENZAAL - De kandidatenlijsten voor de komende Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar krijgen al goed vorm. Noordoost-Twentse kandidaten zijn goed vertegenwoordigd op de diverse lijsten.

Manouska Molema uit Oldenzaal is gekozen als lijsttrekker voor GroenLinks Overijssel. De oud-wethouder geniet een groot vertrouwen van GroenLinks, waarbij behaalde successen qua groen en duurzaam beleid in Oldenzaal voor haar spreken. Een verbindend en ambitieus verkiezingsprogramma moet zorgen dat ook Overijssel als geheel zich goed kan scharen achter de duurzame ambities.

Veel talent
Ook staan Sander Slots en Jenneke Koehorst van PvdA Dinkelland op plek 3 en 5 van de PvdA-lijst. Bij het CDA zien we eveneens goed geplaatste kandidaten, met Bouwien Rutten uit Agelo op plek 3 en Jan Riesewijk uit Losser als lijstduwer.

Uitdaging
Hun grootste uitdaging zal nog wel zijn om mensen überhaupt over te halen te stemmen voor deze verkiezingen; de opkomst voor de Provinciale Statenverkiezingen is altijd erg laag. Zo was de landelijke opkomst in 2015 nog 47,5 procent. In Dinkelland, Tubbergen en Oldenzaal zaten we hier net iets boven, in Losser daarentegen net iets onder dit gemiddelde. De kleine interesse in Statenverkiezingen is jammer, omdat er ook juist veel besluiten genomen worden op dit niveau die een lokale impact hebben. Daarnaast is de Provincie verantwoordelijk voor belangrijke aspecten zoals regionale wegen en water en toezicht op gemeenten.