Hemel op stelten

VASSE - Op vrijdag 23 november, zaterdag 24 november, zaterdag 1 en zondag 2 december vinden er voorstellingen plaats van toneelvereniging Vasse. De toneelvereniging Vasse is er dit jaar ook weer in geslaagd om een dolkomische klucht op de planken te brengen. Het stuk word gespeeld in overvalst Vassers plat.

Het stuk speelt zich af in het voorportaal van de Hemel. Twee vrienden komen hier terecht nadat ze zijn verongelukt. Ze hebben er moeite mee dat ze het aardse leven moeten inruilen voor het hemelse. Daar geeft reden tot dolkomische situaties, ook maken ze kennis met de elektricien. Deze 3 heren willen graag aardse gewoontes doorvoeren in het voorportaal. Zijn alle hemelbewoners die al eeuwen hier wonen tegen al deze verleidingen bestand? Nadat de boel zo ver-aardst en de hemel dus volledig op stelten staat komen de eigenlijke hemelbewoners tot inkeer en besluiten ze het tij te keren. Maar of hun dat lukt op een hemelse manier is dus de grote vraag.

Hemelbewoners
De Hemelbewoners zijn Paulus (Arne Velthof), Brocatia (Yoni Nijhuis), Valeria (Nicole Demmer) en Fenucia (Heidi van der Aa). De nieuwe hemelbewoners met nog aardse behoeften zijn Johannes (Stef Bos), Petrus (Boyke Telgenkamp) en Bertram (Frank oude Luttikhuis).

Belangrijke personen
Het stuk is onder leiding van regisseur Harvey Oortgijs en is geschreven door Carl Slotboom. Toneelmeesters Theo Borggreve en Frans van der Aa leiden alles in goede banen, terwijl Coen Lenferink en Harry Bos deze avonden spreekstalmeesters zullen zijn.

Komen
Op de eerste drie avonden beginnen de voorstellingen om 20:00 uur. De laatste avond begint om 19:30 uur. Kaarten zijn te krijgen vanaf zaterdag 10 november bij de familie Borggreve, bij de Booyinkstraat 19 in Vasse en telefonisch via 0541-680582. Ook zijn er, zolang de voorraad strekt, kaarten in de zaal te koop.