Afbeelding
Foto:

"De klant is Koning!" bij toneelgroep Fleringen

FLERINGEN - Op zaterdagavond 3 november en zondagmiddag 4 november speelt toneelgroep Fleringen het toneelstuk "De klant is Koning!" in DOK's Fleringen (Ootmarsumseweg 249, Fleringen).

Herkenbare supermarkt taferelen, management wijsheden, verwarring en belangenverstrengeling zijn de ingrediënten voor deze heerlijke toneelvoorstelling. Dit jaar speelt Fleringen met twee debutanten: Iris Bolscher en Maureen Boer. De toneelgroep is erg blij om twee nieuwe (jonge) toneelspelers op te mogen nemen in de groep. Bij de try outs in de Eeshof in Tubbergen en in Franciscus in Ootmarsum hebben beide al bewezen hun rol met overtuiging te kunnen brengen.

Eigen productie
Het blijspel dat de Toneelgroep Fleringen dit jaar speelt is een eigen productie. Het stuk is geschreven door Mark Boer en vertaald naar het Twents door regisseur Anja Mulder. "De klant is Koning!" gaat over de buurtsuper Vépé Markt. Op maandagochtend komen niets vermoedend kassière Wendy (Brigitte Potijk) en groenteman Harm (Harry Lenferink) op het werk. Ze vinden een brief van supermarkt eigenaar Berend Rickert waarin hij verteld een sabbatical te hebben genomen. De leiding draagt hij over aan zijn zoon Tim (Ton Mentink) die nog nooit verder is gekomen dan vakkenvuller en tot over zijn oren verliefd is op zijn nieuwe vriendin Charlotte (Iris Bolscher). Tot overmaat van ramp begint er ook nog een verbouwing die door Renee Wolbers (Petra Spijker) wordt uitgevoerd.

Goede afloop?
Om alles in goede banen te leiden heeft Berend wel extra hulp geregeld. Zo komt er een nieuwe vakkenvuller Saskia (Maureen Boer) en een nieuwe groenteman Karel (John Stokkelaar). Om Tim te helpen in zijn nieuwe rol als leidinggevende is er voor hem een adviseur geregeld, Menno Touring (Mark Boer). Vaste klant Constance Brunninkhuis (Marja Mentink) vind het allemaal maar niks en vraagt zich af of dit allemaal wel goed gaat komen. Of ze gelijk heeft kunt u aanstaand weekend zien in Fleringen als de voorstelling "De klant is Koning!" in première gaat.

Kaarten
Kaartverkoop via www.toneelfleringen.nl