Tentoonstelling Nut & Sport

OLDENZAAL - In het weekend van 10 en 11 november houdt de kleindierensportvereniging Nut & Sport weer haar jaarlijkse clubtentoonstelling.

De show van kleindieren is in de hal van "Het Duivencentrum" aan de Molenkampstraat 30 in Oldenzaal. Tentoongesteld worden dwerghoenders, siervogels, sierduiven en oorspronkelijke duiven. Dit jaar een diversiteit aan dwerghoenders: Amrocks, Australorps, Barnevelders, Bielefelders, Chabo's en Wyandottes. Bijzonder is dit jaar de Ayam Cemani, een kip waaraan alles zwart is, niet alleen de veren maar ook kam en poten, zelfs zijn vlees is zwart. Verder duivensoorten als Oosterse rollers en Felegyhazer tuimelaars, Amsterdamse hoogvliegers en Nonduiven. Ook diverse kwartelsoorten zoals Californische kuif-, Harlekijn-, Chinese- en Japanse kwartels. Bij de siervogels zijn ook te zien Lach- en Diamantduiven, Groenvleugel- en Kaneelduiven. Voor de leden is er op vrijdagavond 9 november om 19.00 uur de feestelijke opening.

Belangstellenden zijn van harte welkom op zaterdag 10 november van 11.00 tot 20.00 uur en op zondag 11 november van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.