Afbeelding
Foto:

Maak vaart met beschilderen schakelkasten

OLDENZAAL - De Oldenzaalse fractie Werknemersgroepering roept het college van Burgemeester en Wethouders op om toch eens wat vaart te maken met één van de ingediende stadsideeën van afgelopen jaar. Onder deze noemer zamelden de gemeente en binnenstadspartners leuke ideeën in die bij moeten dragen aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de binnenstad.

Nu vraagt de fractie aandacht voor het stadsidee voor het beschilderen van schakelkasten. Dit werd positief ontvangen bij het Politiek Forum op 15 mei 2017. De fractie vindt het tijd dat het college actie onderneemt om dit idee te realiseren. Kunstenares Clara Welhuis diende een idee in met betrekking tot het beschilderen van schakelkasten. De kleine, grijze kasten zijn op veel plekken te vinden. Zo horen bij het straatmeubilair, maar zijn niet echt heel aantrekkelijk of interessant. In andere gemeenten, waaronder Enschede, zijn al veel van deze kasten voorzien van een mooie beschildering. Welhuis wil deze dan ook graag beschilderen, samen met de wijkbewoners die er tegenaan moeten kijken.

Enthousiast
In de notulen van het Forum staat te lezen: "De aanwezige forumleden staan positief tegenover het gepresenteerde StadsID en vragen het college met een nadere uitwerking te komen rond september/oktober." Van het jaar 2017 wel te verstaan. Gevraagd werd om bij de uitwerking rekening te houden met het standpunt van nutsbedrijven als eigenaren van de schakelkasten. Men was unaniem van mening dat het beschilderen van schakelkasten een mooie toevoeging is op wijkniveau waarbij ook wijkbewoners betrokken kunnen worden. Voor de binnenstad werd het idee geopperd om als onderwerp informatie over de binnenstad te verbeelden. Wellicht vanuit historisch perspectief. Nu, een jaar verder, zijn er helaas nog geen vervolgstappen gezet.

Brainstormen
Clara Welhuis maakte onlangs aan raadslid Henk Winkelhuis kenbaar dat er binnenkort een brainstormsessie zal zijn. Deze verlate brainstormsessie was reden voor de fractie van de WG Oldenzaal om een brief te schrijven aan het college. De fractie zou van het college graag hetzelfde "doorpakken" zien als bij de realisatie van het RolstoelVriendelijkToilet, een eerder ingediend stadsidee.