Er kwam het nodige werk bij kijken om de voormalige slijterij om te toveren tot een slagerij..
Er kwam het nodige werk bij kijken om de voormalige slijterij om te toveren tot een slagerij.. Foto: Picasa

Slagerij Wever nu open in Oldenzaal

Algemeen

Ambachtelijke Slagerij Wever, tot voorheen gevestigd aan de Zoekerweg 3 in Losser, moest op last van de gemeente Losser zijn slagerij-activiteiten beëindigen. De gemeente gedoogde niet dat de slagerij haar activiteiten ter plekke voort mocht zetten. Dit omdat de winkelruimte in strijd zou zijn met het geldende bestemmingsplan. Slager Wim Wever laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan. Hij opent nu een nieuwe winkel in Oldenzaal.

OLDENZAAL - “Ik heb geprobeerd om er met de gemeente Losser uit te komen, maar daar wilde de gemeente niet aan meewerken”, Zo merkt Wim Wever op. Dus moest hij op 18 juli dit jaar zijn activiteiten ter plekke staken. De slagvaardige Wim Wever (46) heeft een passende vervangende locatie gevonden binnen de gemeente Oldenzaal. Waar tot voor kort Stadsslijterij De Glinde was gevestigd aan de Ootmarsumsestraat 21, gaat nu de ambachtelijke slager Wever zijn winkel voortzetten. 

Ik ontmoet de 46 jarige Wim Wever, hij is druk in de weer samen met anderen om zijn ambachtelijke slagerij in te richten. “Mooi dat je aandacht besteedt in de pers (Hart van Oldenzaal), dat wij donderdag 4 augustus onze ambachtelijke slagerij in Oldenzaal gaan openen.” Nog ietwat gefrustreerd over de Losserse situatie, laat hij weten dat hij niet omziet in wrok, maar toekomstgericht in de weer wil zijn en blijven.

Wim Wever houdt van het slagersvak, waar hij op 16-jarige leeftijd een aanvang mee maakte. Na zijn opleiding tot ambachtelijke slager ontwikkelde Wim Wever zich tot een zelfstandig ondernemer die dagelijks klantgericht en gepassioneerd bezig is met het ambachtelijk slagersvak. Ruim 30 jaar heeft Wim het beroep ambachtelijke slager uitgevoerd; eerst in Losser nu in Oldenzaal. En dat wil hij voorlopig nog blijven doen.

Er kwamen al veel klanten vanuit Denekamp, Rossum en Oldenzaal naar zijn slagerij in Losser. Nu is het voor zijn klanten nog makkelijker geworden om naar de Ootmarsumsestraat te komen. De winkel beschikt namelijk ook over ruime parkeermogelijkheden. Men kan er bovendien gratis parkeren. Kijk voor meer informatie én de webshop van Ambachtelijke Slagerij Wever op: www.slagerijwever.nl 

De redactie van de Hart kranten wenst Wim Wever veel succes met het voortzetten van zijn ambachtelijke slagerij hier in de Boeskoolstad. Ga ook eens op bezoek en bekijk de nieuwe winkel met het uitgebreide, ambachtelijke vleesassortiment.

Afbeelding
Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04
Afbeelding
Nieuw seizoen van Oasefeuer 12 apr, 08:22
Afbeelding
Uitzonderlijke prestatie eerste batonshow Marly 11 apr, 19:15
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Lossernaren helpen elkaar op weg 8 apr, 12:53