Afbeelding
Foto: Shutterstock

Het nieuwe seizoen van Boescooltuur gaat van start

Algemeen

Leerlingen uit groep 1 tot en met 8 van de Oldenzaalse basisscholen kunnen dit najaar weer proeven aan diverse culturele activiteiten. Doel van het programma BoesCoolTuur is om hen laagdrempelig in aanraking te brengen met cultuur, zonder de directe bijkomende hoge kosten.

OLDENZAAL - Oldenzaal heeft een breed cultureel aanbod met muziek, dans, theater, circus en nog veel meer. Maar bijvoorbeeld het volgen van muziek- of danslessen is wel prijzig voor ouders. Zeker wanneer je niet weet of het ook echt iets is voor het kind. Met BoesCoolTuur kunnen kinderen tegen lage kosten enkele proeflessen volgen. De inschrijving voor deze kennismakingscursussen start op 6 september en loopt via www.boescooltuur.nl

Dit jaar is de zevende editie van BoesCoolTuur; dit werd voor het eerst gehouden in het najaar van 2016. Het sloot aan op het soortgelijke kennismakingsproject voor de lokale sport: BoesCoolFit. Hierbij kunnen kinderen proeven aan diverse sporten gedurende het jaar. Voor kinderen is het ervaren van kunst en cultuur een mooie prikkel voor zelfontplooiing, sociale vaardigheden en plezier, aldus BoesCoolTuur. Het helpt kinderen om kennis te maken met nieuwe zienswijzen zowel op de maatschappij als zichzelf. Het heeft dus veel voordelen.

Gezellig samen aan de Hoftafel in de Hofkeuken (foto: Martin Meijerink).
Weer maandelijks samen eten en genieten in de Hofkerk 13 apr, 18:29
Afbeelding
Waarom een kampeertent essentieel is voor de perfecte kampeertrip 13 apr, 11:28
Lloyd Spiegel en Leif de Leeuw en Sem Jansen zullen het eerste jubileum-dubbelconcert verzorgen.
Jubileum-dubbelconcerten: Cobblestone bestaat al 20 jaar 12 apr, 19:58
Fanatieke lezers Saar Grundel (rechts) en Suus Bakker van basisschool de Leemstee in Bibliotheek Oldenzaal bij de display tafel Kinderjury 2024.
Het beste boek gekozen door kinderen 12 apr, 17:32
Opnieuw bouwen, gebruiken als huis van de stad of het kleiner maken van het stadhuis?
Opties voor toekomst stadhuis zijn op hoofdlijnen uitgewerkt 12 apr, 13:25
Afbeelding
Herdenking April-meistakingen Hengelo 1943 op 29 april 12 apr, 11:56
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01