Concordia kon weer met een welverdiende gouden plek huiswaarts naar Overdinkel.
Concordia kon weer met een welverdiende gouden plek huiswaarts naar Overdinkel.

Goud op wereld muziek concours voor Concordia uit Overdinkel

Algemeen

Na maanden van voorbereiding was het afgelopen zondag om klokslag 10.15 uur dan eindelijk zover, het optreden op het wereld muziek concours van muziekvereniging Concordia uit Overdinkel. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars in de klasse World Division Marching was het wachten op de prijsuitreiking... 

OVERDINKEL - Aan de voorbereidingen kon het niet liggen; alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen. De speciale counters werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Norbert Bruins gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

Na nog wat optredens te hebben gekeken werd de terug reis rond de klok van 15.00 ingezet, dit alles omdat de prijsuitreiking pas rond 19.30 zou starten. In het Muziekhoes aangekomen was het tijd voor een feestje en een BBQ met de thuisblijvers en supporters. Door een brand in het stadion van Kerkrade werd de prijsuitreiking uitgesteld en werd de spanning alleen nog maar groter.

Om 21.45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking die via een livestream werd bekeken, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig. Toen kwam het verlossende woord van de jury: 85.16 punten, riant voldoende voor een gouden plak! De spanning was in één klap verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugdetranen en gebalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband, er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was er dan wederom een gouden plak voor de toppers van de drumband.

Muziekvereniging Concordia boekte door de jaren heen de nodige successen op dit soort wedstrijden. Mede dankzij de grote gedrevenheid en professionaliteit van leden en vrijwilligers. Meer weten? Kijk ook op: www.concordia-overdinkel.nl 

Afbeelding
De Martinus en De Saller voeren actie tegen pesten 12 apr, 19:49
Staand v.l.n.r.: Marco Klein Poelhuis (Gemeente Losser), André Vennegoor (Vennegoor Installaties), Rick Keus (Stichting Konot), Frank Nijhuis (Stichting Konot), Wethouder Engels (Gemeente Losser), Gerrit Brouwer (Stichting Dorpshuis), Joost v/d Aa (Bouwbedrijf Van der Aa), Dennis Masselink (BCT Architecten), Marcel Mekelenkamp (Omgekeerd Bouwen), René Grote Beverborg (Thero), Huib Eshuis (BCT Architecten), Jan Wienk (WeConnext) en Hans Boes (WeConnext). Gehurkt v.l.n.r.: Huub Plegt (Gemeente Losser), Ramon Postma (ODIN Landschapsontwerpers) en Peter Hoomoedt (Gemeente Losser).
Start van bouw school en dorpshuis 12 apr, 18:15
Afbeelding
De elektrokarren gaan weer rijden in de gemeente Losser 12 apr, 12:04
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 10:04
Afbeelding
Nieuw seizoen van Oasefeuer 12 apr, 08:22
Afbeelding
Uitzonderlijke prestatie eerste batonshow Marly 11 apr, 19:15
Wieteke Campschreur (35) en Henk Noordanus (62)
Het geeft voldoening om te voelen hoeveel je van betekenis kan zijn 10 apr, 14:01
Afbeelding
Lossernaren helpen elkaar op weg 8 apr, 12:53