Afbeelding

Ervaar echt de koperen ploert!

Algemeen

We zien aardig wat zon deze weken. Maar er écht naar kijken is met het blote oog erg lastig (en onverstandig!). Om mensen eens echt de zon te laten beleven houdt de Cosmos Sterrenwacht op zondag 3 juli de landelijke Zonnekijkdag.

LATTROP - Cosmos beschikt over twee grote professionele zonnetelescopen op een krachtige Planewave LM350 montering. Met de zonnetelescopen kan men de zon op een veilige manier bekijken. Door de 15 centimeter lenzenkijker zie je zonnevlekken op het oppervlak van de zon. Zonnevlekken zijn plekken op de zon die vaak vele malen groter zijn dan de aarde. 

Met de 13 centimeter Lunt telescoop zie je de spectaculaire zonnevlammen en protuberansen. Dit zijn enorme uitbarstingen op de zon. Deze kunnen meer dan 75.000 km boven het oppervlak van de zon uitsteken. Juist deze periode vertoont de zon weer sterk toenemende activiteit; vrijwel dagelijks zijn er zonnevlekken te zien. In de sterrenwacht zelf kun je de zon ontdekken via speciale zonnegames die staan opgesteld in de nieuw ingerichte zonnezaal. De sterrenwacht is open van 13.00 - 17.00 uur. Voor meer info en ticketverkoop: www.sterrenwachtcosmos.nl

Het werd een mooie dag voor de G-voetballers van SDC '12
SDC '12 G-elftal had leuk duel tegen 'FC Twente' in Hengelo 5 minuten geleden
Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 20 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47