Afbeelding

Albergen kan eindelijk uitbreiden met ruim 45 nieuwe woningen

Algemeen

Albergen kan binnenkort uitbreiden met maar liefst 45 woningen. Deze week stelde de gemeenteraad het benodigde bestemmingsplan vast. Het betreft het plan Weemselerveld, dat 45 nieuwe woningen omvat.

ALBERGEN - De woonwijk is een mooie mix van rijtjeswoningen, veel twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen. Bij de aanbouw van de wijk is veel aandacht voor extra waterberging en een groene omgeving door onder meer de versterking van de houtwal. 

Het grootste bespreekpunt in de raad was de ontsluiting van de wijk. Mede naar aanleiding van de zienswijzen, waar inwoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en snelheid op de Weemselerweg, wilde de raad zeker weten dat drie toegangspunten nodig zijn voor de bereikbaarheid van de woonwijk. De drie inritten van de wijk zorgen voor een betere spreiding van het verkeer en iedere inrit heeft een eigen plateau, dat de snelheid moet beperken. Als één punt wordt weggehaald, dan lopen de verkeersstromen anders. Dat vraagt opnieuw om onderzoek.

De gemeenteraad trekt unaniem de conclusie: mooi plan om de woningbouw een impuls te geven en de kern Albergen uit te breiden. Dit plan draagt volgens de gemeenteraad bij aan een aantrekkelijke, veilige en groene woonomgeving voor de inwoners. Nieuwe woningbouw is ook in de bredere context belangrijk voor de gemeenschap.

Op 30 juni 2022 vindt een informatiebijeenkomst plaats in Albergen voor belangstellenden voor een kavel in het plan. Tijdens deze bijeenkomst zal nadere informatie worden gegeven over de bouwmogelijkheden en de uitgifte van de kavels. Aanvangstijd: 19.00 uur. Locatie: Zalencentrum Morshuis, Ootmarsumseweg 159, 7665 RX in Albergen. Belanghebbenden voor de informatiebijeenkomst kunnen zich aanmelden via: kavels@noaberkracht.nl. Meer weten over wonen in Tubbergen? Kijk op www.kavelstubbergen.nl.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 19 apr, 14:51
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 19 apr, 14:02