Met een 3D-printer zijn plastic objecten laagje voor laagje op te bouwen. Hiervoor gebruikt men een rol met een lange plastic 'sliert' die in de printkop smelt om een nieuwe laag toe te voegen.
Met een 3D-printer zijn plastic objecten laagje voor laagje op te bouwen. Hiervoor gebruikt men een rol met een lange plastic 'sliert' die in de printkop smelt om een nieuwe laag toe te voegen. Foto: Shutterstock

Techniekvrijwilligers gezocht

Algemeen

Fundament in Losser is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de techniek-workshops en maakplaats-activiteiten. Men is momenteel bezig met het opzetten van een technieklab in ‘t Lossers Hoes.

LOSSER - Er worden straks diverse workshops en activiteiten gehouden rondom (digitale) technieken. Hierbij ligt de nadruk ook op de jeugd; kinderen interesseren voor techniek en creativiteit in de brede zin. Dit past ook in de bredere context om uiteindelijk meer jongeren te laten kiezen voor technische beroepen, waar veel behoefte aan is in Twente.

Technische kennis is niet per se nodig aldus Fundament. De vrijwilligers krijgen namelijk een training om te kunnen werken met de diverse apparaten die straks in het technieklab te vinden zijn. Zij zoeken vrijwilligers die flexibel zijn en hun enthousiasme in willen zetten. Affiniteit met de jeugd is uiteraard mooi, evenals de bereidheid om in schoolvakanties ingezet te worden. Het belooft een gezellige en inspirerende werkplek te worden met leuke collega’s. Daarnaast kunnen mensen scholingsmogelijkheden volgen om hun vaardigheden te versterken. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator Christina te Klooster. Bel: 053-53 69 400. Mail: vrijwilligers@fundamentlosser.nl 

Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30