Behulpzame buurtgenoten zijn belangrijk voor de sociale cohesie van een buurt.
Behulpzame buurtgenoten zijn belangrijk voor de sociale cohesie van een buurt. Foto: PR

Nomineer een buurtgenoot voor de Beste Buur Bokaal 2022

Algemeen

In Twente hebben we het concept van noaberschap nog hoog in het vaandel staan. Een goede buur zijn in de brede zin van deze bewoording. Goede buren en buurtgenoten zijn belangrijk voor de leefbaarheid en de sociale samenhang. Om hen in het zonnetje te zetten reikt men ook dit jaar weer de Beste Buur Bokaal uit.

TWENTE - De Beste Buur Bokaal is een initiatief van de Twentse gemeenten, woningcorporaties, welzijnsorganisaties en huurdersorganisaties. Allemaal hechten zij namelijk waarde aan een sociaal betrokken buurt. Wanneer mensen actief naar elkaar omkijken helpt dit onder meer om problemen als vereenzaming tegen te gaan. Dit zal de komende jaren steeds belangrijker worden, omdat er door vergrijzing meer senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen. Zij hebben dan wel eens wat steun nodig, maar trekken niet altijd zelf aan de bel. In het kader van kostenbesparing en een terugtrekkende overheid wil men juist de traditionele burenhulp weer wat meer in het zonnetje zetten.

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal is toepasselijk op 24 september; de landelijke Burendag. Het nomineren van een Beste Buur kan tot uiterlijk 15 augustus. De organisatoren hopen dan ook dat veel mensen de moeite zullen nemen om een verdienstelijke buurtgenoot op deze manier in het zonnetje te zetten. Er zijn enkele richtlijnen op dit vlak. Zo kunnen buurtgenoten mensen nomineren, maar men kan niet zichzelf nomineren. Een nominatie mag ook door meerdere mensen ingestuurd worden. Belangrijk is om hierbij ook een stukje te schrijven over de genomineerde persoon: waarom is juist hij of zij zo’n aanwinst voor de lokale gemeenschap? Daarnaast hoopt men dat juist de minder bekende, minder zichtbare, stille krachten genomineerd zullen worden. De mensen die normaliter niet zelf de aandacht zoeken.

Het nomineren kan in alle gemeenten via dezelfde website: www.bestebuurbokaal.nl 

Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30