De gemeente Losser wil inzetten op een wat diverser speelaanbod, waarbij ook ontmoeting tussen doelgroepen en inclusiviteit belangrijke afwegingen zijn.
De gemeente Losser wil inzetten op een wat diverser speelaanbod, waarbij ook ontmoeting tussen doelgroepen en inclusiviteit belangrijke afwegingen zijn.

Speelplekken Losser: straks beter en inclusiever

Algemeen

Spelen is belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen; dit horen we veel van organisaties zoals de GGD. Maar dan moet er wél uitdagende en leuke speelruimte zijn. Om dit in Losser naar een hoger niveau te tillen is er een nieuw speelruimteplan opgesteld. Dit omvat de visie voor de komende jaren.

LOSSER - De gemeente wil graag dat er een goede verdeling ontstaat van speelruimte voor kinderen en jongeren met een afgewogen en gevarieerd speelaanbod. Kinderen moeten overal in de buitenruimte kunnen spelen. Wethouder Harry Nijhuis: “een speeltuin is een essentiële voorziening in een woonwijk. Het is immers van groot belang dat kinderen volop kunnen spelen en bewegen. En dat ze samen zijn. 

Een speelterrein brengt mensen samen en verbindt mensen, dat vind ik heel belangrijk. In het nieuwe speelruimteplan hebben we ook aandacht voor inclusiviteit: voor kinderen met een beperking moet er ook geschikte speelgelegenheid zijn.” Er zijn in Losser veel speelplekken die in goede staat zijn, maar de kwaliteit en diversiteit kan beter volgens de gemeente. De insteek met buurtplekken moet kinderen uit verschillende doelgroepen elkaar laten ontmoeten, zo hoopt men.

Afbeelding
Wandelen in het Dinkeldal 3 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06