De Losserse gedecoreerde, Rob Swennenhuis. Samen met Oldenzaler Louis Wilbrink benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De Losserse gedecoreerde, Rob Swennenhuis. Samen met Oldenzaler Louis Wilbrink benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lintjes voor twee bestuurders SMEOT uit Noordoost-Twente

Algemeen

Burgemeester Patrick Welman van Oldenzaal mocht woensdag twee Koninklijke Onderscheidingen uitreiken. Lossernaar Rob Swennenhuis en Oldenzaler Louis Wilbrink werden beide benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

HENGELO - Beide zijn actief bij de Stichting Metaal-Elektro Opleidingen Twente in Hengelo, waar woensdag bij het 40-jarig jubileum de lintjes uitgereikt werden. Burgemeester Welman mocht in goed overleg ook het Swennenhuis’ lintje doen, wat normaliter door de Losserse burgemeester zou gebeuren.

Rob Swennenhuis is directeur van SMEOT en Louis Wilbrink is al 12 jaar voorzitter van het paritaire bestuur. Beide krijgen de onderscheidingen niet alleen vanwege deze rollen, maar juist ook hun veel bredere maatschappelijke inzet. Zo zette Rob Swennenhuis zich veel in voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s). Verder was hij oprichter van Stichting Dorpsbelangen De Lutte waar hij jarenlang voorzitter is geweest. Tevens was hij bestuurslid van de Overijsselse Vereniging voor Krachtige Kernen (OVKK) en het Centrum Crea, Techniekmuseum HEIM en de muziekschool, het huidige Oyfo. Op dit moment mogen de organisaties TechWise Twente, de historische vereniging de Dree Marken,de Solexclub “Vliegwiel” en de participatieraad Sociaal Domein gemeente Losser op zijn belangeloze inzet rekenen.

Louis Wilbrink’s staat van dienst is er zeker niet minder om. Zo was hijh van 1995 tot 2018 directeur van metaalbewerkingsbedrijf Gerimex in Hengelo. Naast het automatiseren en robotisering van het productieproces in zijn eigen bedrijf was en is opleiden het derde stokpaardje van de heer Wilbrink volgens de nominatie. Verder zette hij zich op regionaal en brancheniveau in voor de sector als geheel. Onder meer door zitting te nemen in diverse commissies, zoals het Districtsbestuur Oost Nederland, lid van de Landelijke Bondsraad, lid bij de Federatie Werkgevers Metaalnijhverheid en meer. Verder speelde hij een rol van betekenis bij de branchevereniging Nederlands Precisie Slijpbedrijven. Binnen deze organisatie is hij actief geweest als bestuurslid en heeft hij ook de rol van voorzitter vervuld. Hij wordt volgens de gemeente ervaren als een integere en constructieve pleitbezorger. Ondernemend, visionair, politiek sensitief, de stille kracht, sociaal en uitermate coöperatief ingesteld.

Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Afbeelding
Startschot voor nieuw seizoen Muziekkoepel 20 apr, 11:27
Afbeelding
Looptraining voor de jeugd in De Lutte 19 apr, 16:13
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
Ook Losser moet zich inspannen voor voldoende opvangplekken voor vluchtelingen, om doorstroom in de asielketen op peil te houden.
Gemeenteraad positief over plan opvang Dinkeloord 19 apr, 15:06
Afbeelding
26 kandidaten burgemeester 19 apr, 14:10