Hopelijk kan er komend jaar weer redelijk normaal carnaval gevierd worden zonder te veel beperkingen.
Hopelijk kan er komend jaar weer redelijk normaal carnaval gevierd worden zonder te veel beperkingen. Foto: Shutterstock.com

Tubbergen hoopt weer op normaal carnavalsseizoen komend jaar

Algemeen

Als het allemaal een beetje mee blijft zitten met de coronaperikelen, dan kan in de gemeente Tubbergen eindelijk weer carnaval gevierd worden. Dat hebben de verenigingen en de gemeente tijdens hun jaarlijkse overleg met elkaar besloten. 

TUBBERGEN - De wagenbouwers kunnen aan de slag, de Hoogheden kunnen zich voorbereiden en alle inwoners met een cabarettalent, kunnen zich opmaken voor de gala’s. De sfeer was positief tijdens het overleg, aldus de gemeente.

Nu steeds meer mensen worden gevaccineerd komt het einde van het besmettingsgevaar in het zicht en kan er weer gevierd worden. Toch zijn er nog altijd wel een aantal regels, dus is het belangrijk dat zowel de organisatoren als de carnavalsvierders goed in de gaten houden wat de geldende regels zijn tijdens de optochten, de gala’s en de feesten. Ook moeten er zoals altijd vergunningen worden aangevraagd voor de diverse festiviteiten. Verenigingen die daarover vragen hebben, kunnen hiervoor terecht bij de evenementenconsulenten van de gemeente.

De verenigingen zijn blij dat het carnaval weer gevierd kan worden. “We hebben carnaval enorm gemist”, zegt Karin Koopman van C.V. de Schaop’nbollkes in Tubbergen. “Temeer omdat wij ons 44-jarig jubileum zouden vieren. Wij hopen dan ook van harte dat wij dit seizoen alsnog ons jubileum kunnen vieren met onze 44e jubileum Prins!” De Spekscheeters in Vasse vinden het een lange tijd van stilte in het verenigingsleven weer tijd. “Tijd voor creativiteit, tijd voor samenzijn en samen organiseren”, zegt Jorien Kamphuis. “Het is weer tijd voor ontlading, met een lach en een traan. Ook is het is weer tijd om samen feest te vieren. Kortom, het is weer tijd voor carnaval.”

Ook wethouder Erik Volmerink ziet het carnavalsseizoen met een positief gevoel tegemoet, maar maakt wel een kanttekening. “We moeten ook in de feestvreugde de dan geldende coronamaatregelen niet uit het oog verliezen. Het zou jammer zijn als de besmettingen daarna weer zouden stijgen.”

Voor zowel de gemeente als de carnavalisten is het hoe dan ook fijn dat er langzaam weer meer mogelijk is. Het afgelopen jaar probeerden verenigingen er het beste van te maken, onder meer met leuke online activiteiten als alternatief voor fysieke bijeenkomsten.

Afbeelding
Vrijwilligers van de EHBO gaan langs de deuren 13 apr, 18:07
Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen
Onderzoek één gezamenlijk sportbedrijf 13 apr, 14:02
De artiesten maken muziek van alle tijden, van Scarborough tot Rio.
Fair Tunes met Vocalgroup Ofkoors en Trio Gilet 12 apr, 18:09
VAST verwijst naar: Voor Aangepast Sporten Tubbergen.
Kinderkledingbeurs schenkt cheque aan VAST 12 apr, 14:03
Afbeelding
10e editie Kunst Kijken in Tubbergen 12 apr, 12:00
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Afbeelding
Wandel met een gids over Landgoed Singraven 11 apr, 18:52
 De tot aan dat moment minst scorende ploeg in de 4e divisie legde maar liefst zes ballen in het goal van TVC '28.
SDV Barneveld heer en meester in hun eigen huis tegen TVC '28 11 apr, 14:50