Het echtpaar Mink-Brinks vierde afgelopen weekend hun 60-jarig jubileum in Losser. Burgemeester Cia Kroon kwam langs om hen te feliciteren.
Het echtpaar Mink-Brinks vierde afgelopen weekend hun 60-jarig jubileum in Losser. Burgemeester Cia Kroon kwam langs om hen te feliciteren. Foto: Picasa

Al 60 jaar getrouwd in Losser

Algemeen

Afgelopen zondag was het echtpaar Mink – Brinks in Losser 60 jaar getrouwd. De een geboren in Oranjedorp en de ander in Nieuw-Dordrecht. Twee Drenten die zich door de jaren heen sterk verbonden zijn gaan voelen met Twente.

LOSSER - Het feest was zaterdagavond al gevierd met familie en vrienden en bekenden. Zondag was het de dag van het huwelijk dat Arend Mink (85) zestig jaar geleden sloot met zijn lief Geertje Brinks (84). Twee tevreden mensen die terugblikken op een geslaagd feest en een rijk leven. Aard Mink was destijds gelegerd als beroepsmilitair op de vliegbasis Gilze Rijen. De weekendontmoetingen met zijn Gré waren dan maar van korte duur. De afstand Emmen-Gilze Rijen bracht beperkingen met zich mee. Dus besloot hij een brief te schrijven aan de opperbevelhebber van de krijgsmacht van destijds, ZKH Prins Bernard. Met succes. Binnen een week was hij overgeplaatst naar de vliegbasis Twente waar hij tot zijn pensioen bleef. Hij was bestuurlijk betrokken bij de Teylers scoutinggroep in de Zandbergen te Losser. Voor zijn jarenlange verdiensten ontving hij de Gouden Jakobsstaf. Het echtpaar heeft twee zoons en drie kleinkinderen. Zondag kwam burgemeester Cia Kroon op de fiets, wind en regen trotserend, om het echtpaar te feliciteren namens het gemeentebestuur van Losser.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 11 minuten geleden
Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen voor de natuur.
Losser werkt aan aanleg van nog veel meer kruidenrijk grasland 23 mrt, 14:35
Afbeelding
Meer ruimte voor ondernemers 23 mrt, 14:23
Afbeelding
Zeven woningen op oude plek van Martinusschool 23 mrt, 13:30
Afbeelding
Twente Adventure Race deze zaterdag 22 mrt, 15:00
De afgelopen maanden ontvingen vele kazernes in Twente al hun nieuwe voertuigen. Nu is de kazerne in De Lutte aan de beurt.
Nieuwe tankautospuit voor brandweerkazerne De Lutte 22 mrt, 12:42
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 22 mrt, 11:48