Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bewoonplicht in Dinkelland straks

Algemeen

DINKELLAND - De gemeenteraad van Dinkelland nam deze week unaniem een motie aan om de mogelijkheden voor een brede bewoonplicht voor koopwoningen in te voeren. 

Burgerbelangen Dinkelland en GroenLinks Dinkelland kwamen met de motie, die met enkele kanttekeningen unanieme steun kreeg. De indieners signaleren dat de woningmarkt overspannen is en dat mensen met veel geld woningen opkopen om weer te verhuren tegen exorbitante prijzen. Hierdoor is het voor starters en kleine huishoudens steeds lastiger om een betaalbare huur- of koopwoning te vinden. In veel gemeenten kijkt men al naar een bewoningsplicht, waarbij de eigenaar altijd zelf in het pand moet wonen. Dit om te voorkomen dat iemand te veel panden opkoopt en prijzen opdrijft. Wethouder Ben Blokhuis benadrukte dat de gemeente dit deels al heeft; zo is er bij individuele kavelverkoop al een bewoningsplicht. Ook is deze wens al deels opgenomen in het toekomstige woonbeleid. De wethouder benadrukte dat men ook al actief kijkt naar deze mogelijkheden voor onder meer nieuwbouwprojecten en bestaande woningen, maar dat er wel wat juridische haken en ogen zijn. In november zal de raad geïnformeerd worden over de mogelijkheden.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 15 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37