Gezellig samen in actie bij de Olympische dag van de Boerderijcampus in Tilligte.
Gezellig samen in actie bij de Olympische dag van de Boerderijcampus in Tilligte. Foto: Ramon Baasdam

Boerderijcampus in Olympische sferen het afgelopen weekend

Algemeen

TILLIGTE - Op 18 september organiseerde zorginstelling Boerderijcampus haar eigen Olympische Spelen. Bewoners en deelnemers van de zorgboerderij bundelden hun krachten om de Olympische Vlam weer te laten branden. De hele ochtend stond locatie Erve Meinders in Tilligte in het teken van samenwerken, je eigen kracht ontdekken en natuurlijk gezelligheid!

Gehuld in een sportieve outfit gingen de deelnemers in groepjes aan de slag om de vlam weer te ontsteken. Elke groep kreeg verschillende opdrachten om samen het doel te bereiken. Na alle geleverde krachtinspanningen stond er een heerlijke lunch op ze te wachten. Bewoners, deelnemers en zorgondersteuners beleefden samen een geweldige ochtend. Alle kinderen waren erg blij, vonden het leuk en deden volop mee met de spelletjes Of, om met een van de deelnemers te spreken: “We are the champions!”

Boerderijcampus organiseert vaker dit soort activiteiten voor hun deelnemers, zodat ze elkaar en zichzelf beter leren kennen. Het past helemaal bij de visie van de zorginstelling, zo legt initiatiefnemer Ellen Loohuis uit: “Bij ons op de zorgboerderij staat centraal dat mensen met een beperking alle vrijheid krijgen om zich helemaal op zijn of haar eigen niveau te ontwikkelen. Kijk naar wat iemand binnen zijn of haar kunnen kan en probeer van daaruit waarde toe te voegen. Dit soort activiteiten helpen daar enorm bij. Meedoen staat voorop, en zo ontdekt iedereen zijn of haar unieke talenten.” Boerderijcampus is een zorgboerderij voor mensen met een beperking. Door de individuele begeleiding ontwikkelen ze zich en worden zelfstandiger en zelfverzekerder. Iedereen is welkom. Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking of gedragsproblemen vinden een fijne plek op één van de drie locaties en werken mee op de boerderij.

Afbeelding
Vrijwilligers van de EHBO gaan langs de deuren 13 apr, 18:07
Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen
Onderzoek één gezamenlijk sportbedrijf 13 apr, 14:02
De artiesten maken muziek van alle tijden, van Scarborough tot Rio.
Fair Tunes met Vocalgroup Ofkoors en Trio Gilet 12 apr, 18:09
VAST verwijst naar: Voor Aangepast Sporten Tubbergen.
Kinderkledingbeurs schenkt cheque aan VAST 12 apr, 14:03
Afbeelding
10e editie Kunst Kijken in Tubbergen 12 apr, 12:00
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Afbeelding
Wandel met een gids over Landgoed Singraven 11 apr, 18:52
 De tot aan dat moment minst scorende ploeg in de 4e divisie legde maar liefst zes ballen in het goal van TVC '28.
SDV Barneveld heer en meester in hun eigen huis tegen TVC '28 11 apr, 14:50