Slechts één op de vijf mensen heeft een EHBO-diploma. Meer mensen met deze basiskennis zou erg fijn zijn.
Slechts één op de vijf mensen heeft een EHBO-diploma. Meer mensen met deze basiskennis zou erg fijn zijn.

EHBO Rossum-Saasveld biedt dit najaar een basiscursus EHBO aan

Zorg

De EHBO Rossum-Saasveld houdt dit najaar weer een basiscursus EHBO. “Reanimeren, het gebruik van de AED, eerste hulp aan kinderen en alle vaardigheden om in iedere situatie EHBO te kunnen verlenen leer je in onze basiscursus”, laat de vereniging weten.

ROSSUM/SAASVELD - Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat het aantal mensen dat weet wat zij moeten doen bij een hartstilstand 7 op de 10 is. Maar iets weten en er ook naar handelen, is niet altijd hetzelfde. Daadwerkelijk beginnen met reanimeren en een AED gebruiken, dat durft namelijk maar ongeveer de helft van de mensen. Uit de cijfers van HartslagNu blijkt dat bij ruim acht van de tien oproepen bij een hartstilstand een vrijwilliger kwam opdagen om een AED te bedienen. “Dit kan nog beter”, vindt EHBO vereniging Rossum-Saasveld.

EHBO-diploma

In 2023 had 21 procent van de Nederlanders boven de 12 jaar een EHBO diploma. Mensen die een cursus volgden, grijpen in maar liefst 86 procent van de gevallen in. Mensen zonder diploma doen dit in 37 procent van de gevallen. Gelukkig groeit het aantal mensen dat een cursus volgt en daarmee ook het aantal mensen dat durft in te grijpen.

Basiscursus

EHBO Rossum-Saasveld organiseert zo’n basiscursus. In deze cursus komen alle onderdelen, van een flauwte en verstikking tot en met grotere letsels voorbij. De cursus wordt verdeeld in beide dorpen gegeven op 4, 11, 18 en 25 september en 2 en 8 oktober 2024. Op 9 oktober vindt het examen plaats, waarna een Oranje Kruis-diploma wordt uitgereikt. De kosten zijn 170 euro inclusief lesmateriaal. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus, omdat het belangrijk is om de eerste hulp te kunnen verlenen.

Meer informatie

Wilt u zich ook inzetten als eerste hulpverlener of de vaardigheden van de eerste hulp onder de kniekrijgen? Kijk voor meer informatie over de basiscursus EHBO en andere activiteiten op www.ehborossumsaasveld.nl 

Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 12 uur geleden
Het klootschieten kent veel fanatieke beoefenaars in de regio.
Klootschieters Java hebben zin in gezellige Ronde van Java op 14 juli 13 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal geniet van Wandel4Daagse 24 mei, 17:53
Afbeelding
TVC VR1 kampioen! 24 mei, 17:20
Afbeelding
Ontmoeting in Saasveld 24 mei, 17:18
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 24 mei, 16:40
TVC '28 pakte een mooie voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.
TVC '28 handhaaft zich in vierde divisie met gelijkspel tegen Heino 24 mei, 16:13
Niki de Vlaming en Lotte Grotholt.
Euregio Music Festival concert op landgoed Singraven deze zondag 24 mei, 15:51