Een leven lang leren: ook mensen mét een baan hebben baat bij de scholingscheques.
Een leven lang leren: ook mensen mét een baan hebben baat bij de scholingscheques. Foto:

Twents Fonds voor Vakmanschap helpt met om-, bij- en herscholing

Onderwijs

Het Twents Fonds voor Vakmanschap viert komende week het eerste lustrum. Het fonds werd opgezet met als doel om om-, her- en bijscholing te stimuleren, zowel voor werkzoekenden als mensen met een baan. Zo moeten vraag en aanbod van werk nog beter op elkaar afgestemd worden.

TWENTE - Het fonds helpt mensen dus om zich om te laten scholen naar ander werk, met name voor sectoren waar men zit te springen om personeel. Tegelijk is ook bijscholing voor mensen mét een baan een belangrijk thema. Zo blijft hun kennis passend bij de behoefte van hun werkgever. Het Fonds helpt hiermee door scholingscheques te verstrekken waarmee mensen een om- of bijscholingstraject kunnen volgen. Sinds de start hebben meer dan 6.500 Twentenaren een loopbaangesprek gehad en hebben ruim 3.000 mensen zich daadwerkelijk om laten scholen.

IKBINDR
“Op 30 januari 2019, werden op een podium bij de CTT in Almelo, de eerste tien scholingscheques uitgereikt, waarmee inwoners uit Twente zich konden bij- of omscholen”, vertelt projectleider Edwin Kamp. “Nu, vijf jaar later, zijn in totaal ruim 3.000 cheques uitgereikt en ruim 300 werkgevers in Twente IKBINDR ambassadeur.” IKBINDR is de campagne waarmee Twents Fonds van Vakmanschap de boer op gaat. “De IKBINDR bus kom je tegen door heel Twente”, zegt Kamp. “Maar ook online is het fonds goed zichtbaar. Het aanvragen van een cheque is simpel via de website IKBINDR.nl. Hier is ook een stappenplan terug te vinden. Iedereen die zich aanmeldt, krijgt ondersteuning van een loopbaanconsulent van Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation. Zij voeren een loopbaangesprek met alle mensen, waarin ze hen adviseren en de aanmelding beoordelen op de criteria. Hierna ontvangt de aanvrager een scholingscheque en daarmee kan de opleider een factuur sturen naar gemeente Enschede, die namens de veertien Twentse gemeenten het beheer doet van het fonds.”

Leven Lang Ontwikkelen
De 300 ondernemers die ambassadeur zijn, omarmen de gedachte van een Leven Lang Ontwikkelen en dragen dit ook echt uit. “Samen met hen investeren we in scholing van medewerkers of zij-instromers. Hiermee kunnen we de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt aan en kunnen werknemers zich blijven ontwikkelen in hun eigen vakgebied. Zo houden we samen onze regio arbeidsfit.”

Meer informatie
Kijk ook op: www.ikbindr.nl 

Een aangepaste badkamer helpt al veel om een woning levensloopbestendig te maken. Maar het kan ook een flinke investering zijn voor een huiseigenaar.
Verzilverlening: langer zelfstandig en duurzaam wonen in Dinkelland 6 mei, 12:41
Bij de Westerveldmolen in Tilligte is er een extra uitgebreid programma in verband met het 40-jarig jubileum van de herbouw.
Leuk programma voor de Molendag 6 mei, 12:31
Afbeelding
Avondwandeling Landgoed Singragen 5 mei, 14:49
Afbeelding
Wandeling in het Dal van de Mosbeek 5 mei, 13:04
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 4 mei, 14:45
Afbeelding
Paspoort tijdig verlengen 4 mei, 13:39
Zelf groente verbouwen is gezellig én gezond.
Verloting volkstuintjes afgerond 4 mei, 12:30
Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 3 mei, 14:34