Veel apparaten zijn goed te repareren. Geef ze met het Repaircafé een kans op een tweede leven!
Veel apparaten zijn goed te repareren. Geef ze met het Repaircafé een kans op een tweede leven!

Repair Cafe Vasse van start: geef kapot apparaat een tweede leven

Duurzaamheid

Ook Vasse heeft sinds afgelopen maand een eigen Repaircafé. De afgelopen jaren werden elders al veel van dit soort initiatieven opgezet. Mensen kunnen er terecht met een kapot apparaat om dit dan door een handige vrijwilliger te laten repareren. Een duurzame insteek die voorkomt dat een apparaat te snel bij het afval terechtkomt.

VASSE - Op woensdag 10 januari werd de eerste bijeenkomst gehouden. In de loop van de ochtend werden al diverse elektrische apparaten, huishoudelijke apparaten, klokken en meer ter reparatie aangeboden. Het is gelukt de gerepareerde toestellen binnen afzienbare tijd weer hersteld en goed werkend aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Het betekent overigens niet dat álles kan worden gerepareerd. In deze opstartende fase kan het Repaircafé Vasse ook rekenen op ondersteuning van het Repaircafé Tubbergen.

Tweede bijeenkomst
Komende woensdag 14 februari is het volgende Repaircafé. Men is voorlopig elke tweede woensdag van de maand welkom van 09.30 tot 12.00 uur in de Dorpshuiskamer in ‘t Eschhoes. De apparaten kunnen, na telefonisch bericht, in principe een week later ook weer op het inleveringsadres worden opgehaald. Ook indien er geen Repaircafé is! Dan zal de Dorpshuiskamer voor verdere afwikkeling zorgdragen. Kan een apparaat niet worden hersteld dan wordt dit aan de eigenaar medegedeeld.

Hoe het werkt
Voor de reparaties worden geen reparatiekosten in rekening gebracht. Wel verwacht men een vrije gift, ter bestrijding van de gemaakte kosten. Eventuele nieuwe onderdelen kunnen, na overleg, door de eigenaar worden aangevraagd en betaald.

Helpende handen
Op dit moment zijn er ook nog een aantal vacatures. Meer helpende handen zijn zeer welkom. Voelt u zich geroepen om één of twee ochtenden per maand op vrijwillige basis te helpen? Dan bent u van harte welkom. Voor nadere informatie over allerlei zaken kunt u contact opnemen met de initiatiefnemers John Rozendaal (06-13577666) of Joan Kenkhuis (06-20159260)

Uiteraard is Koningsdag de perfecte gelegenheid om een oranje tompouce te eten.
Struinen over rommelmarkten: Koningsdag in Dinkelland 20 feb, 14:00
Neem altijd contact op met de huisarts als je het bewustzijn hebt verloren na een val.
Veilig thuis: Creëren van een valvrije omgeving voor ouderen 20 feb, 11:37
Ook senioren zijn steeds vaker online op zoek naar nieuwe contacten. Dit brengt wel risico's met zich mee.
Senioren lopen groter risico op datingfraude: pas dus goed op! 19 feb, 13:36
Laat uw ogen regelmatig controleren, zeker wanneer u het idee hebt dat er iets mis is.
Praat met uw arts over oogklachten 18 feb, 13:33
Ria blikt terug op een rijk leven. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Ria van den Akker-Soest 100 jaar! 17 feb, 14:50
De Maas bij Cuijk.
Fietsen langs de Maas: één van de mooiste fietstochten van ons land 17 feb, 13:29
Schaken combineert sociale interactie met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept en is daarom een goede manier om het brein actief te houden.
Fitte hersenen met geheugentraining 17 feb, 10:25
Jeroen Schopman.
Cursusaanbod bij de bibliotheek helpt iedereen digitaal meedoen! 16 feb, 16:23