Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.

Anders Brinksma exposeert in De Bond

Cultuur

OLDENZAAL - De afgelopen twee jaren exposeerde hij, en niet onverdienstelijk, in Hengelo tijdens de Art Brut Biënnale. Binnenkort exposeert Anders in Stadstheater De Bond.

Art Brut Biënnale is een kunstexpositie waar het werk van kunstenaars met een verstandelijke beperking of psychische problematiek centraal staat. Het gevoel gewaardeerd en gezien te worden is voor elke kunstenaar belangrijk. Zeker voor mensen met een beperking is het niet altijd eenvoudig om zichtbaar te zijn en te blijven. Jammer, omdat juist zij vanuit deze kwetsbaarheid bijzondere, aansprekende kunst maken. 

Twee jaar achtereen exposeerde Oldenzaler Anders Brinksma op deze Art Brut expositie en met succes. Anders en de andere deelnemende kunstenaars toonden hun kunstuitingen op velerlei gebied. Kunst is het, dat spreekt voor zich. Voor de bezoekers van de expositie was het een fascinerende ontdekkingstocht langs de vooraf geselecteerde kunstwerken. Voor Anders was de Art Brut Biennale in Hengelo een mooie gelegenheid om gezien te worden in de brede zin. De eerste Oldenzaalse Nachtburgemeester, Toon Brummelhuis, kocht een van zijn schilderijen. 

Een lang gekoesterde wens van Anders gaat binnenkort in vervulling, namelijk exposeren in Oldenzaal in Stadstheater De Bond. Hij is inmiddels druk in de weer met het maken van de aankondigingen en de uitnodigingen. Nu hoopt Anders dat burgemeester Patrick Welman zijn eerste expositie in Oldenzaal gaat openen. De opening zal zijn voor genodigden op donderdag 23 mei. Een mooie manier om deze bijzondere kunst nog beter onder de aandacht te brengen.

De tentoonstelling: “Art Brut, Kunst maar dan Anders” op de eerste verdieping van Stadstheater De Bond is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bond, van dinsdag tot en met vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en tijdens voorstellingen (‘s avonds). 

De tentoonstelling duurt van vrijdag 24 mei tot en met donderdag 18 juli en is vrij toegankelijk.

Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 12 uur geleden
Het klootschieten kent veel fanatieke beoefenaars in de regio.
Klootschieters Java hebben zin in gezellige Ronde van Java op 14 juli 13 uur geleden
Afbeelding
Oldenzaal geniet van Wandel4Daagse 24 mei, 17:53
Afbeelding
TVC VR1 kampioen! 24 mei, 17:20
Afbeelding
Ontmoeting in Saasveld 24 mei, 17:18
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 24 mei, 16:40
TVC '28 pakte een mooie voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.
TVC '28 handhaaft zich in vierde divisie met gelijkspel tegen Heino 24 mei, 16:13
Niki de Vlaming en Lotte Grotholt.
Euregio Music Festival concert op landgoed Singraven deze zondag 24 mei, 15:51