De prijs is een mooie erkenning voor mensen die zich inzetten voor de Weerselose gemeenschap.
De prijs is een mooie erkenning voor mensen die zich inzetten voor de Weerselose gemeenschap.

Louis Padberg uitgeroepen tot Jan Gat door Les Miezerables Weerselo

Cultuur

Louis Padberg is uitgeroepen tot Jan Gat door het pretorkest Les Miezerables. “Hij voldoet nou nog aan de criteria dus nou is ie van ons!”

WEERSELO - “Iemand die zoveel doet voor het dorp wordt vroeg of laat hoogheid en/of hij krijgt wel een Koninklijke Onderscheiding,” legt Paul Wolbers namens Les Miezerables de keus voor Padberg uit. “Aangezien de Jan Gat-award niet naar een carnavalshoogheid of een al onderscheiden persoon kan gaan - dat zijn de criteria - hebben we besloten om Louis Padberg nu alvast Jan Gat te maken, nog voordat hij een van die belangrijke gebeurtenissen gaat meemaken. Hij voldoet nu nog aan de criteria dus nou is ie van ons!”

Bekendmaking
Padberg kreeg de award uitgereikt door burgemeester John Joosten van Dinkelland, die ook de bekendmaking deed. Dat gebeurde zondagmiddag tijdens het Zatlappenfestival van Les Miezerables. De award wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die veel betekent en doet voor de Weerselose gemeenschap. “Hij is het bewijs dat je ook op jonge leeftijd al veel voor de gemeenschap kunt betekenen,” prees de burgemeester.

Palmares
Padberg is met z’n 38 jaar een jonge Jan Gat en hij heeft al veel op zijn vrijwilligerspalmares staan. Zo was hij misdienaar en later acoliet in de kerk, richtte hij samen met Rob Vreeswijk de Jongerenvereniging Weerselo op, was hij bestuurslid bij Odi en betrokken bij de sponsorcommissie van Wevo ‘70. Ook is hij lid van de dorpsfeestcommissie van het Oranjecomité Weerselo. Een echte Knollentrekker is hij ook: hij was Raad van Elf-lid, is bestuurslid en vicevoorzitter van de carnavalsvereniging. Vanaf nu hoort Padberg bij het illustere rijtje Weerselose Jan Gatten. Dat betekent dat hij volgend jaar ook een stem krijgt in wie de volgende Jan Gat wordt.

Lekker dansen!
Na de uitreiking van de Jan Gat-award ging het Zatlappenfestival nog een hele tijd door. Terwijl Padberg de vele felicitaties in ontvangst nam, trad Ronnie Ruysdael op, samen met het Rembrandtduo.

Filmpje online
Benieuwd naar het moment van de uitreiking? Beelden daarvan zijn te vinden op Facebook: www.facebook.com/zatlappenfestival Kijk voor meer informatie over het orkest ook op: www.lesmiezerables.eu 

Uiteraard is Koningsdag de perfecte gelegenheid om een oranje tompouce te eten.
Struinen over rommelmarkten: Koningsdag in Dinkelland 20 feb, 14:00
Neem altijd contact op met de huisarts als je het bewustzijn hebt verloren na een val.
Veilig thuis: Creëren van een valvrije omgeving voor ouderen 20 feb, 11:37
Ook senioren zijn steeds vaker online op zoek naar nieuwe contacten. Dit brengt wel risico's met zich mee.
Senioren lopen groter risico op datingfraude: pas dus goed op! 19 feb, 13:36
Laat uw ogen regelmatig controleren, zeker wanneer u het idee hebt dat er iets mis is.
Praat met uw arts over oogklachten 18 feb, 13:33
Ria blikt terug op een rijk leven. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Ria van den Akker-Soest 100 jaar! 17 feb, 14:50
De Maas bij Cuijk.
Fietsen langs de Maas: één van de mooiste fietstochten van ons land 17 feb, 13:29
Schaken combineert sociale interactie met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept en is daarom een goede manier om het brein actief te houden.
Fitte hersenen met geheugentraining 17 feb, 10:25
Jeroen Schopman.
Cursusaanbod bij de bibliotheek helpt iedereen digitaal meedoen! 16 feb, 16:23