Afbeelding

Dinkelland praat met Nordhorn

Algemeen

De gemeenteraden van Dinkelland en Nordhorn hielden woensdag weer een gezamenlijke raadsvergadering. Nordhorn was gastheer voor het overleg, met een mooi programma voor de Dinkellandse raad.

NORDHORN - De Dinkellandse raad kreeg als eerste een stadstour en boottochtje aangeboden om iets meer te leren over buurgemeente Nordhorn. Hierna werd de formele vergadering gehouden, geopend door beide burgemeesters. De agenda had uiteraard een passend grensoverschrijdend karakter; er zijn thema’s die voor beide gemeenten een grote prioriteit hebben. men opende met het bespreken van de bredere EUREGIO-strategie 2030. Hierna volgde een overzicht van grensoverschrijdende toerisme-projecten. Er zijn eerder al mooie dingen gerealiseerd op dit vlak, zoals de fietsroute langs het Almelo-Nordhorn kanaal. Ook de ontwikkeling van spoorverbindingen in het grensgebied kwam ter sprake. De gemeenten kunnen immers nog zo goed hun best doen om toeristen te lokken naar hun plaats, maar als de bereikbaarheid slecht is schiet je nog niet veel op. Ook andere, kleinere onderwerpen kwamen aan bod.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 17 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37