Heerlijk sap van eigen fruit: de fruitpersdagen komen er weer aan!
Heerlijk sap van eigen fruit: de fruitpersdagen komen er weer aan!

Fruitpersdagen in Mander bij Landschap Overijssel

Algemeen

Landschap Overijssel verzorgt de komende periode weer twee Fruitpersdagen waar particulieren het fruit van hun eigen bomen tot sap kunnen laten persen. Vanaf 75 kilo appels en peren kan men al bij de mobiele fruitpers terecht en gaat men met heerlijke pakken fruitsap weer naar huis. 

MANDER - Woensdag 28 september komt de fruitpers in Mander, bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek en zondag 9 oktober is de fruitpers aanwezig bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. De grote op een aanhanger gemonteerde fruitpers perst in een hoog tempo de appels en peren tot sap. Het sap wordt verwerkt in pakken van 3 of 5 liter, die ongeopend twee jaar houdbaar zijn. Als een pak eenmaal geopend is kan men het zo’n twee maanden bewaren. Een goede mogelijkheid om lang te genieten van het fruit uit de eigen boomgaard. Op de website van Landschap Overijssel staat meer informatie, bewaartips voor het fruit en de mogelijkheid om aan te melden. Heeft men voldoende appels, meld je dan aan en kom op 28 september of 9 oktober met eigen fruit naar één van de beide Fruitpersdagen die Landschap Overijssel dit jaar organiseert. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten 

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 20 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37