Afbeelding

Estafette run Stichting Twente tegen Kanker voor het goede doel

Algemeen

Een estafette run door Twente. Dat was vorig jaar het doel van Angélique Koedijk, oprichtster van Stichting Twente tegen Kanker, en familievriend Michel Peer. Helaas is het bij brainstormen gebleven, want de gezondheid van Angélique ging snel achteruit. Op 24 september 2021 overleed zij aan de gevolgen van eierstokkanker en was het samen plannen van de estafette run niet meer mogelijk. 

TWENTE - Inmiddels is het bijna een jaar na haar overlijden en is Michel Peer vastbesloten om de estafette run plaats te laten vinden. Zij willen dit doen om de verbinding tussen de steden in Twente te laten zien maar ook om de verbinding tussen mensen te benadrukken waar Angélique en de stichting voor staan. Op 24 september - Angélique’s sterfdag - lopen 42 lopers langs 25 steden de estafette run Twente tegen Kanker. Door het stokje van plaats naar plaats door te geven willen zij de kracht van Twente tegen Kanker symboliseren, 

De lopers hebben allemaal hun eigen beweegredenen om te lopen voor de Stichting. Vele van hen zijn vaak in de directe nabijheid geraakt door de ziekte kanker. Iedere loper heeft daarom op de website van de Stichting een link waar zij hun verhaal delen. Via dezelfde link kan gedoneerd worden en kan de donateur eventueel aangeven waarom zij hen ondersteunen. Ook lopen er verschillende chronische kankerpatiënten mee, evenals de zoon en schoonzoon van Angélique Koedijk. De lopers vertegenwoordigen ieder een stad en geven het stokje door bij de volgende plaats. Momenteel zijn alle lopers bezig met het inzamelen van donaties voor de stichting. Dit kan via familie, vrienden of kennissen. Ook bedrijven kunnen ervoor kiezen een loper te sponsoren. 

Het geld wordt ingezameld voor de ondersteuning van een nieuw project dat Stichting Twente tegen Kanker binnenkort gaat presenteren. Ook zet de Stichting de financiële middelen in voor geluksmomenten, individuele ondersteuning of voor een familiedag. Alles om bij te dragen aan een betere kwaliteiten van leven en (na)zorg op maat na de diagnose kanker die niet alleen de patiënt maar ook de familie en vrienden raakt. 

Het eerste grote project wat de Stichting financieel heeft ondersteund is de beleef- en ontspanningstuin binnen het Oncologisch centrum van ZGT Hengelo. Deze wordt op 23 september geopend, symbolisch in dit weekend ter nagedachtenis aan Angélique. 

Bezoek voor meer informatie de website.

twentetegenkanker.nl/estafetterun-2022  

Afbeelding
EHBO Rossum eert jubilarissen 9 uur geleden
Afbeelding
Uitgifte bedrijfskavels op industrieterrein De Mors 9 uur geleden
Afbeelding
Twente in mediterrane sferen op het Stiftfestival in augustus 9 uur geleden
Afbeelding
Maak figuren van klei en leer er alles over bij Watermolen Frans 10 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van De Inloop in MFA Terra Nova 10 uur geleden
Afbeelding
Bruggenbouwer lokale cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15