Ieder kind verdient een leuke verjaardag; de Verjaardagsbox in Oldenzaal helpt om dit voor iedereen mogelijk te maken.
Ieder kind verdient een leuke verjaardag; de Verjaardagsbox in Oldenzaal helpt om dit voor iedereen mogelijk te maken.

Nominatie Noordoost-Twentse projecten voor Ariëns Prijs

Algemeen

Diverse projecten in Noordoost-Twente zijn genomineerd voor de jaarlijkse Ariëns Prijs van het Aartsbisdom Utrecht. Deze wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De prijs is gericht op initiatieven die zich inzetten om lokaal steun te geven aan mensen die het moeilijk hebben in de brede zin.

TWENTE - In onze regio zijn de nodige organisaties en initiatieven actief om mensen te helpen. Niet verrassend, want noaberschap is een groot goed in onze lokale gemeenschappen.

Er zijn voor dit jaar in totaal 25 projecten genomineerd die kans maken op de Ariëns Prijs. In Oldenzaal dingt de PCI van de H. Plechelmus mee naar de prijs, zij deelden onder meer puzzelboekjes uit aan ouderen en doosjes Merci en boeken bij Moeder- en Vaderdag. Ook een beweegproject voor kinderen in armoede en de feest- en verjaardagsbox dingen mee in de Boeskoolstad. Zo helpt de verjaardagsbox gezinnen met kinderen die geen verjaardag kunnen vieren door geldgebrek. Zij ontvangen dan een doos met alles wat nodig is voor een leuke verjaardag.

In Tubbergen zijn twee projecten genomineerd, namelijk het jongerenpastoraat Rock Solid, dat jongeren wil inspireren en stimuleren om het geloof op een eigentijdse manier te beleven. Het andere project is de Wereldlichtjesdag en Vlindertuin van de Pancratiusparochie. Sinds 2019 worden actief bijeenkomsten gehouden om overleden kinderen te herdenken. Een moeilijk thema, maar wel iets waar jarenlang veel behoefte aan was.

In Deurningen werd de Hulpdienst Thuis Deurningen genomineerd. Deze biedt tijdelijke vrijwillige hulp aan mensen wanneer het even niet meer gaat. Dit is gericht op het vergroten van het welzijn en ter ontlasting van eventuele mantelzorgers. Ook de overige projecten zijn allemaal pareltjes op het gebied van noaberschap, dus zeker de moeite waard om ook hun nominaties even door te lezen.

Stemmen voor de Ariëns Prijs kan tot 15 oktober via de website: www.aartsbisdom.nl/stembus Hier staat ook uitgebreide informatie per project te lezen.

Pen
Afbeelding
Gezellig even op de koffie 17 uur geleden
Afbeelding
Overijssel groener met nieuwe bomen 18 uur geleden
Afbeelding
Concert Denekamps Mannenkoor 2 dec., 14:33
Afbeelding
Vergadering over windbeleid verplaatst 1 dec., 14:25
Afbeelding
Uitdaging voor het Waterschap Vechstromen 1 dec., 14:14
Afbeelding
Gezellig klassiek diner dansant bij Bistro Tram 2 in Rossum gehouden 1 dec., 13:55
Afbeelding
Hulp nodig bij energiebesparing? 1 dec., 13:49
Afbeelding
Aandacht voor geweld tegen meisjes en vrouwen blijft nodig 1 dec., 11:42