Afbeelding
Foto: Picasa

Zomerfair op Het Everloo erg gezellig

Algemeen

De eerste zomer fair afgelopen zondag op Havezathe Het Everloo in Rossum was meer dan het presenteren en aanbieden van kunst, cultuur en brocante. Het was voor mij en voor veel andere bezoekers een her-ontmoetingsmiddag van en met oude vrienden en bekenden. Op het gezellig aangeklede terras kwamen de verhalen van vroeger en nu los. 

ROSSUM - Een warme, zonnige zomermiddag zo maar in hartje Twente. Met een fantastische sfeer en veel belangstelling voor het aanbod dat divers en zeer gevarieerd werd gepresenteerd. Slenteren langs de kraampjes waar de standhouders hun gevarieerde aanbod konden presenteren, en het konden aanraken, snuffelen en daarna kopen. 

Op het voorplein van de Havezathe Het Everloo waren gezellige zitjes en tafels met parasols geplaatst die uitnodigden om met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje te verhalen veel heel veel te verhalen. En verhalen waren er te over, dat deed er mede toe dat de verhalen over vroeger aanmoedigden om oude foto’s uit de schoenendoos te zoeken. De dag erna werden al weer oude foto’s naar elkaar uitgewisseld en kwamen de verzoeken om ook foto’s van treinen uit 1945 toe te sturen.

De aanbieders van streekproducten deden ook goede zaken. Maar een voor mij bijzondere ontmoeting was die met Marietje Noordkamp uit Losser. Wie kent haar niet; de actrice in haar rol van Mini Wildspieker in ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’. Nu presenteerde deze 79-jarige haar eigengemaakte producten, geschilderde zijden sjaals. Even een foto en dan komt bij mij de gedachte boven: “daar moeten mijn mede senioren van weten”. Marietje Noordkamp kan veel vertellen, ook over het doorbreken van de eenzaamheid, en het proces van ouder worden en zingeving. We hebben een afspraak gemaakt over een bijdrage voor de krant “Hart van Senioren”. Want deze bijna 80-jarige heeft een boodschap te verkondigen. Over haar later dus meer.

Aanstaande zondag 31 juli is de tweede Zomerfair op Havezathe Het Everloo. Gaat u ook, dan kan ik u aanbevelen: bezoek de foodtruck van Olijfje. ik ging in ieder geval naar huis met een bakje olijven met knoflook, een droge witte er bij en terug kijkend op de eerste Zomerfair van Ditsmie die zeer geslaagd mag worden genoemd, wat een heerlijk bestaan. Komt men op de fiets, neem dan de route met knooppunt 501.

Het was weer smaakvol genieten op de Zomerfair.
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 15 uur geleden
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 19 apr, 14:51