Afbeelding

Afsluiting voor kanaalproject

Algemeen

De gemeenten Dinkelland en Nordhorn sluiten volgende week woensdag het samenwerkingsproject ‘Kanal Allee Denekamp-Nordhorn’ af. Beide gemeenten werkten aan het beter beleefbaar maken van de route langs het Almelo-Nordhornkanaal, met diverse deelprojecten. 

DENEKAMP - Het Almelo-Nordhornkanaal is nu in de belevenis van veel mensen alleen een stukje water. Maar een enkeling heeft er echt binding mee. Heel jammer, zo constateerden beide gemeenten - het kanaal speelde ooit een belangrijke rol in de grensoverschrijdende handel. Een stukje historie dat het verdient om weer bekend te worden bij het brede publiek. 

Beide gemeenten werkten daarom samen aan diverse deelprojecten. Zo kreeg het fietspad een verbreding naar 4,5 meter, er werd een turfschip geplaatst, een fietstelstation, er kwam een aanlegsteiger voor kano’s en er werd het nodige onderhoud gepleegd. Daarnaast werd een marketingconcept opgezet om deze route bij het brede publiek onder de aandacht te brengen. Komende woensdag sluiten de gemeenten dit gezamenlijk af met een bijeenkomst bij de IJskuip in Denekamp.

Afbeelding
EHBO Rossum eert jubilarissen 9 uur geleden
Afbeelding
Uitgifte bedrijfskavels op industrieterrein De Mors 9 uur geleden
Afbeelding
Twente in mediterrane sferen op het Stiftfestival in augustus 9 uur geleden
Afbeelding
Maak figuren van klei en leer er alles over bij Watermolen Frans 10 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van De Inloop in MFA Terra Nova 10 uur geleden
Afbeelding
Bruggenbouwer lokale cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15