De komst van windmolens riep eerder al veel weerstand op. Volgens de gemeenten zijn ze nodig om de duurzame energie doelen te halen.
De komst van windmolens riep eerder al veel weerstand op. Volgens de gemeenten zijn ze nodig om de duurzame energie doelen te halen. Foto: Hollandse Hoogte / Rob Voss

Windenergie-webinar op 30 juni

Algemeen

Op donderdag 30 juni om 19.30 uur wordt een webinar gehouden over de mogelijke komst van windmolens in de regio. Tubbergen, Almelo, Twenterand en de Provincie Overijssel onderzochten gezamenlijk deze mogelijkheden.

TUBBERGEN - De gemeenten voerden gesprekken met bewoners en andere betrokkenen. Dit als aanvulling op het haalbaarheidsonderzoek dat een meer technische insteek had. De resultaten hiervan zijn ook opgenomen in het bredere rapport ‘Haalbaarheidsonderzoek windenergie, energiegebied ATT Overijssel’.

Tijdens de online webinar worden deze resultaten toegelicht door het betrokken onderzoeksbureau Bosch & Van Rijn. Inwoners van het grensgebied van de drie gemeenten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen en vragen te stellen aan de onderzoekers. Ook gemeenteraadsleden uit de drie betrokken gemeenten nemen dan deel.

Kijk voor meer informatie en aanmelding voor de webinar op www.tubbergen.nl/windenergie Wanneer men nu al vragen heeft zijn deze ook in te sturen. Verder is via de website ook het genoemde rapport en een samenvatting te bekijken.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 18 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25
Afbeelding
Gemeente zoekt stembureauleden 22 mrt, 14:48
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 22 mrt, 12:10
Het team van Gastouderopvang Linds.
Gezellige opvang bij Gastouder Linds 22 mrt, 11:30
Afbeelding
SDC '12 JO9-3 pakt de kampioenstitel! 22 mrt, 10:47
Afbeelding
Cursus omgaan met de computer 22 mrt, 10:37