De Luisterlijn telt bijna 1.500 vrijwilligers. (foto: De Luisterlijn/Elizabeth Wattimena)
De Luisterlijn telt bijna 1.500 vrijwilligers. (foto: De Luisterlijn/Elizabeth Wattimena) Foto: ELIZABETH WATTIMENA

De Luisterlijn: in 2021 wederom meer dan 350.000 gesprekken

Algemeen

Het aantal gesprekken dat vrijwilligers bij de Luisterlijn voeren blijft onverminderd hoog. In 2021 waren dat er maar liefst 354.352. Dat zijn er iets minder dan het jaar ervoor. Volgens de organisatie komt dit voornamelijk door zwaardere en langere gesprekken. Zo wordt er vooral contact opgenomen bij verdriet, eenzaamheid of zorgen. Om alle oproepen te kunnen beantwoorden is De Luisterlijn opzoek naar nieuwe vrijwilligers.

TWENTE - De behoefte aan een luisterend oor is de afgelopen jaren flink toegenomen. Door de wereldwijde pandemie raakten veel mensen sociaal steeds geïsoleerder. Wanneer contact met familie, vrienden of in de supermarkt, op straat niet altijd mogelijk is, biedt de Luisterlijn uitkomst. Mariëlle Alsop, trainer/begeleider van de locatie Borne: “Dag en nacht zitten getrainde vrijwilligers klaar om zonder oordeel te luisteren naar mensen in kwetsbare situaties. Mensen die op moeilijke momenten in hun leven ondersteuning nodig hebben in de vorm van een goed gesprek. Voor hen zijn we er. Maar om aan die behoefte te blijven voldoen, zijn we voor onze locatie in Borne hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers.”

“De versoepelingen van de coronamaatregelen waren, begrijpelijkerwijs, voor veel vrijwilligers het sein om na de enorme inzet van het afgelopen jaar ook tijd en ruimte voor zichzelf te nemen”, zegt Mariëlle Alsop, van de Luisterlijn in Borne. “De Luisterlijn Borne is daarom ook dringend op zoek naar mensen die tijd en ruimte hebben om overdag, maar ook ’s nachts een luisterend oor te bieden.”

Wie interesse heeft of meer informatie wil, kan een e-mail sturen naar borne@deluisterlijn.nl of kijken op de website www.deluisterlijn.nl

De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon (088 0767 000), chat (deluisterlijn.nl) of mail. Door te luisteren helpen bijna 1.500 getrainde vrijwilligers zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. De Luisterlijn bestaat al meer dan zestig jaar en wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 13 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 14 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 14 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 15 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 15 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 15 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 16 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 uur geleden