Burgemeester Patrick Welman is goed voorbereid voor de strijd. Links Hans Dirckinck, rechts Hans Breuker.
Burgemeester Patrick Welman is goed voorbereid voor de strijd. Links Hans Dirckinck, rechts Hans Breuker. Foto: Picasa

Burgemeester Welman klaar voor de strijd in en tegen Ootmarsum

Algemeen

Er zullen aanstaande zondag heel wat Oldenzaalse en Ootmarsumse vaders verstek laten gaan bij de Vaderdag-viering in familieverband. Want dan staat de strijd om het vaandel van Oldenzel op het programma. Een klootschietduel met een bijzondere, eeuwenoude geschiedenis. 

OOTMARSUM/OLDENZAAL - De twintig beste klootschieters uit beide plaatsen nemen het dan tegen elkaar op, aangevoerd door de beide burgemeesters. Na een onderbreking van twee jaar kan deze traditie nu eindelijk weer door.

De leden van het Vaandelcomité zijn in samenwerking met het bestuur van Klootschietvereniging Steeds Vooruit de afgelopen weken druk in de weer geweest om alles goed voor te bereiden. Nu komt het nog aan op de perfecte uitvoering. Met als resultaat het winnen van de strijd om het Vaandel van Oldenzél. Ook de Oldenzaalse burgervader Patrick Welman is er op gebrand dat de strijd door Oldenzaalse klootschieters wordt gewonnen.

Afgelopen dinsdagavond was hij nog even naar de klootschietbaan van Steeds Vooruit getrokken om de laatste trainingsstage af te werken. Burgemeester Patrick Welman zal alles in het werk stellen dat het openingsschot door hem zal worden gewonnen van de burgemeester van Dinkelland, John Joosten. Zijn goede voornemen alleen al is een perfecte aanmoediging voor de Oldenzaalse klootschieters.

Het trainingsrapport, opgemaakt door twee leden van het Vaandel comité Oldenzaal - Hans Breuker en Hans Dirckinck - was optimistisch gestemd. Volgens hen weet de burgemeester recht op de baan te blijven, gooit hij voldoende afstand voor een beginnend klootschieter en heeft hij de juiste houding om op melkbussen-hoogte te gooien met de kloot. Hij ontving dan ook het rapportcijfer 8.

Zondagmiddag trekken de klootschieters ten strijde op de klootschietbaan van KV De Brink in Ootmarsum, aanvang 13.30 uur. Onder muzikale begeleiding van een muziekvereniging zal Theo Padberg, de nieuwe vaandeldrager, vol trots het Oldenzaalse vaandel presenteren. Oldenzél trekt ten sportieve strijde. Wie er ook gaat winnen deze keer, het belooft hoe dan ook een mooi sportief treffen te worden tussen de beide plaatsen. Een mooie manier om de traditie van het klootschieten levend te houden.

Uiteraard is Koningsdag de perfecte gelegenheid om een oranje tompouce te eten.
Struinen over rommelmarkten: Koningsdag in Dinkelland 20 feb, 14:00
Neem altijd contact op met de huisarts als je het bewustzijn hebt verloren na een val.
Veilig thuis: Creëren van een valvrije omgeving voor ouderen 20 feb, 11:37
Ook senioren zijn steeds vaker online op zoek naar nieuwe contacten. Dit brengt wel risico's met zich mee.
Senioren lopen groter risico op datingfraude: pas dus goed op! 19 feb, 13:36
Laat uw ogen regelmatig controleren, zeker wanneer u het idee hebt dat er iets mis is.
Praat met uw arts over oogklachten 18 feb, 13:33
Ria blikt terug op een rijk leven. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Ria van den Akker-Soest 100 jaar! 17 feb, 14:50
De Maas bij Cuijk.
Fietsen langs de Maas: één van de mooiste fietstochten van ons land 17 feb, 13:29
Schaken combineert sociale interactie met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept en is daarom een goede manier om het brein actief te houden.
Fitte hersenen met geheugentraining 17 feb, 10:25
Jeroen Schopman.
Cursusaanbod bij de bibliotheek helpt iedereen digitaal meedoen! 16 feb, 16:23