Na ruim 17 jaar trouwe dienst nam Kelvin Stopel afscheid bij TVC '28.

TVC ‘28 pakt een mooie winst op BVC

Algemeen

Tweede Pinksterdag werd de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Bij winst op BVC, en een overwinning van Bemmel op Voorwaarts zou TVC ‘28 het seizoen op een positieve noot eindigen door de vierde plek binnen te slepen. Echter waren deze wedstrijd alle ogen gericht op Kelvin Stopel, die zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht speelde na 17 jaar trouwe dienst.

TUBBERGEN - De eerste helft begon BVC iets scherper, daar waar TVC in een ongebruikelijke opstelling speelde in verband met schorsingen. Dit resulteerde dan ook in een vroege voorsprong voor de ploeg uit Beek-Ubbergen. Vier minuten later was het antwoord van TVC al daar: Stefan Huiskes stuurde met een prachtige pass Niek Staarink richting de goal, waarna hij schitterend de bal via de binnenkant van de paal in de goal schoot. 1-1 na 10 minuten spelen.

Het vervolg van de wedstrijd was voor TVC, dat meerdere keren gevaarlijk richting de goal van BVC wist te komen. Wessel Hofste schoot snoeihard over in minuut 20, en ook Chris Lenferink en Stef Roelofs wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant voorkwam Ruud Hesselink een voorsprong voor BVC met een fantastische redding. In minuut 37 was het wel raak voor TVC, Stef Roelofs scoorde met een prachtig afstandsschot over de keeper. Stand 2-1, wat tevens de ruststand zou betekenen.

De tweede helft zou wederom TVC de beter kansen krijgen. Het was echter wachten op een moment voor Kelvin Stopel, die vandaag in de spits gepositioneerd stond, om zijn 50e competitiegoal te maken en hiermee zijn afscheid te bekronen. Dit wilde nog niet lukken: de scheidsrechter wilde geen penalty toekennen net na rust, en ook een vrije trap van Stopel was geen prooi voor de keeper. Tussendoor kregen Niek Staarink en Stef Roelofs ook nog kansen om de stand op 3-1 te brengen. Uiteindelijk mocht het dan toch zo zijn. Niek Staarink nam een dieptepass prachtig mee en speelde de bal goed in de loop van Stopel, die beheerst binnenschoot in de korte hoek. Een geweldig moment voor iedereen aanwezig op de Grote Moat, waarbij zelfs spelers van BVC de felicitaties overbrachten. Dit was tevens de 50e goal voor Kelvin in dienst van TVC ‘28, een extra mooie mijlpaal.

Kort hierna werd Daan Geerts in de vorm van een wissel bedankt voor zijn diensten de afgelopen jaren. TVC ‘28 wenst hem veel succes komend seizoen met zijn nieuwe uitdaging bij SVZW. Ook Thijs Koopman, die vandaag niet in actie kwam, zal de stap naar SVZW maken en hem wordt vanzelfsprekend hetzelfde toegewenst. De wedstrijd bloedde vervolgens dood en het was wachten op het wisselmoment van Kelvin Stopel. Twee minuten voor tijd klonk de fluit voor de aanstaande wissel, waarbij een prachtige erehaag werd gevormd, felicitaties werden overgedragen en een bosje bloemen was ook op zijn plaats. Na 17 jaar trouwe dienst neemt een boegbeeld van TVC ‘28 afscheid. De stand zou blijven bij 3-1. Door de winst van Bemmel op Voorwaarts betekent dit dat TVC ‘28 dit seizoen in de 1e klasse eindigt als 4e, een mooie prestatie.

Afbeelding
Kunststof kozijnen, rolluiken en meer 16 uur geleden
Afbeelding
Laat je garderobe stralen met de lente- en zomercollectie van Geisha 25 mrt, 09:57
Ouderen gaan samen in gesprek over belangrijke thema's van het ouder worden en vitaal blijven. En het is ook gewoon heel gezellig!
Nieuwe activiteit vanaf dinsdag 2 april: Senioren in gesprek! 23 mrt, 13:25