In Noord-Deurningen herdenkt men ook jaarlijks de vijf vliegers die op 13 maart 1941 neergeschoten werden met hun bommenwerper, een AW Whitley. (Foto toont vergelijkbare Lancasters)
In Noord-Deurningen herdenkt men ook jaarlijks de vijf vliegers die op 13 maart 1941 neergeschoten werden met hun bommenwerper, een AW Whitley. (Foto toont vergelijkbare Lancasters)

Noord-Deurningen sluit bevrijdingsactiviteiten af

Algemeen

De afgelopen tijd stonden we gezamenlijk weer uitgebreid stil bij de Tweede Wereldoorlog en het belang van vrede en vrijheid. Juist na 77 jaar is het belangrijk om te beseffen dat dit niet vanzelfsprekend is.

NOORD-DEURNINGEN - Komend weekend worden de laatste lokale activiteiten rond de bevrijding gehouden in Noord-Deurningen. Zaterdagavond om 19.30 uur is er een communiviering in de kerk met als thema 77 jaar vrijheid. Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een kopje koffie.

Zondag om 10.00 uur zal Bertie Borggreve een presentatie geven in De Mare, waarbij een tiental clips te zien zijn van zijn nieuwste film, ‘Denekamp in Oorlogstijd deel 2’. Hij maakte onder meer een film over de bommenwerper die destijds neergeschoten werd in de Bonkenbroek. Jaarlijks herdenken de schoolkinderen dit in Noord-Deurningen. Afsluitend zal er zondag nog een familiefietstocht gehouden worden. Deze vertrekt om 13.00 uur vanaf De Mare en gaat langs de diverse oorlogsmonumenten in Denekamp. Kortom, een mooie, passende manier om de diverse activiteiten af te sluiten.

Afbeelding
Activiteiten bij de Schaapskooi 17 uur geleden
Afbeelding
Onderhoud dak Pancratiusbasiliek 23 apr, 12:40
Ester Bertholet.
Hartkloppingen - of toch lentekriebels? 21 apr, 14:26
Afbeelding
Gratis kraanwater in Ootmarsum 21 apr, 13:41
Sporten, of juist actief zijn binnen een vereniging dragen bij aan de vitaliteit in de brede zin.
SCP-rapport: investeren in vitale senioren blijft erg belangrijk 21 apr, 13:05
Muziekliefhebbers moeten zeker eens een kijkje nemen bij de Muziekbank.
De Muziekbank in de bibliotheek 20 apr, 13:03
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 19 apr, 15:56
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 19 apr, 14:52