<p>De groep doorliep samen hun hele jeugdloopbaan bij KV Lemselo.</p>

De groep doorliep samen hun hele jeugdloopbaan bij KV Lemselo.

(Foto: )

A-team Lemselo is kampioen!

Het A-team van klootschietvereniging KV Lemselo heeft het kampioenschap gepakt. Het team boekte door de jaren heen al de nodige successen.

LEMSELO - Op de bovenstaande teamfoto staan van links naar rechts Pance Meijer, Leo Meijer (leider), Thomas Hoeben, Wout Klein Nagelvoort, Bram Withag, Cas Moleman en Ronnie moleman (eveneens leider). Wat hun samenstelling zo bijzonder maakt is dat zij de gehele jeugdtak van KV Lemselo samen doorlopen hebben. Dit resulteerde in maar liefst vijf kampioenschappen door de jaren heen. Een prestatie om trots op te mogen zijn. Drie spelers van deze groep gaan nu over naar de seniorenafdeling, wat een mooie versterking voor hen op zal leveren.

Het klootschieten had als traditionele Twentse sport door de decennia heen een oubollig imago bij veel mensen. Toch een sport van oude mannen, zo was de gedachte. Maar wie rondkijkt bij de diverse Twentse afdelingen ziet dat ook de jeugdafdelingen tegenwoordig weer floreren. Het is mooi om te zien dat ook de jongere generatie de sportieve uitdagingen en de gezelligheid van het klootschieten waardeert anno 2022. Zo blijft dit mooie stukje cultuurhistorisch erfgoed ook voor latere generaties behouden.

Meer berichten