<p>Klas op Wielen deed mee met Wings for Life om geld in te zamelen voor onderzoek naar ruggenmergletsel.</p>

Klas op Wielen deed mee met Wings for Life om geld in te zamelen voor onderzoek naar ruggenmergletsel.

(Foto: )

Klas op Wielen zoekt ondersteuning

Op 8 mei deed Klas op Wielen met een aantal deelnemers mee met Wings for Life, een soort hardloopwedstrijd waarvan de opbrengst gaat naar onderzoek naar ruggenmergletsel. De actie was een initiatief van Ellen Bos, lid van de club Klas op Wielen. Ook op deze manier willen zij aandacht vragen voor mensen met een beperking. Door te laten zien wat ze allemaal wél kunnen! Financieel heeft de groep een beperkte armslag, maar toch kon een respectabel bedrag overgemaakt worden voor dit goede doel.

OLDENZAAL - Dit jaar bestaat Klas op Wielen al weer 15 jaar. Daar staan ze dit jaar graag even bij stil. “Helaas is de wereld voor onze deelnemers tijdens de coronaperiode letterlijk én figuurlijk een heel stuk kleiner geworden. Maar we rijden dus weer!”, aldus Klas op Wielen. Het eerste bezoek sinds de pandemie werd gebracht aan waar het ooit begon in 2007: SBO De Windroos.

De insteek van Klas op Wielen is even simpel als doeltreffend. Het is een enthousiaste groep mensen met allerlei soorten beperkingen. Zij bezoeken scholen om kinderen te vertellen over hoe het is om te leven met een beperking. Zo zijn er deelnemers die blind zijn, een been moeten missen of in een rolstoel zitten. De boodschap die zij overbrengen is een positieve: over wat zij juist wél kunnen. Leerlingen krijgen zo een beter beeld van leven met een handicap, maar leren ook meer denken in kansen en mogelijkheden.

Een bezoek van Klas op Wielen neemt letterlijk drempels weg en wordt over het algemeen verdeeld over twee weken. In die tijd krijgen de klassen de beschikking over een rolstoel. Zo kan ieder kind een dagdeel ervaren hoe het is om “vast te zitten” aan een rolstoel. In de beginjaren werden vooral in Oldenzaal scholen bezocht, tegenwoordig zijn ze ook onder meer de diverse kernen van Tubbergen en Dinkelland te vinden. De bezoeken voert men gratis uit; maar een kleine financiële ondersteuning is uiteraard erg welkom. Dat kan zijn voor reparaties, maar juist voor deze groep is ontmoeting enorm belangrijk. “We zijn dan ook op zoek naar bedrijven of organisaties die ons willen ondersteunen. Tijdens corona was de wereld zoals gezegd letterlijk en figuurlijk heel klein. Gelukkig hadden we de contacten in onze app-groep waardoor we elkaar er doorheen hebben kunnen slepen. Graag willen we elkaar de komende tijd weer vaker ontmoeten. Zeker ook in het kader van ons 15-jarig bestaan.”

Daarnaast doen zij ook een oproep aan mensen uit Oldenzaal met een beperking. Mocht je belangstelling hebben voor Klas op Wielen, neem dan contact op met John van Kempen, jhmvankempen@gmail.com. Mocht u Klas op Wielen op welke manier dan ook willen ondersteunen, dan kunt u dat ook via dit mailadres kenbaar maken. Binnenkort worden de Noordoost-Twentse scholen weer uitgenodigd om zich in te schrijven voor een bezoek van Klas op Wielen in schooljaar 2022-2023.

Meer berichten