<p>De 135 kilometer lange tocht bezoekt alle 19 kernen binnen de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Het belooft een mooi evenement te worden!</p>

De 135 kilometer lange tocht bezoekt alle 19 kernen binnen de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Het belooft een mooi evenement te worden!

(Foto: Shutterstock.com)

Noaberkrachttoer 2022: sportief op de pedalen deze zondag 15 mei

Twente is een geliefde plek voor de wielersportliefhebber. Zeker de wielrenner en veldrijder die van natuur houdt komt goed aan zijn of haar trekken in onze regio. Niet verrassend zijn er dan ook de nodige mooie tochten en evenementen die dankbaar gebruik maken van al dit natuurschoon. Komende zondag is Noordoost-Twente weer gastheer voor de jaarlijkse Noaberkrachttoer.

DINKELLAND/TUBBERGEN - De verenigingen WTC Geesteren, RTC Twente en Wielerclub ‘tt Rauwe Zakie uit Deurningen hebben gezamenlijk deze prachtige route door het glooiende landschap van Noordoost-Twente uitgezet. De fietstoertocht ontleent de naam aan het samenwerkingsverband tussen de gemeente Dinkelland en Tubbergen. Deze trekken al sinds 2012 gezamenlijk op als één gemeentelijke organisatie, waarbij de gemeenten wel hun eigen besluiten nemen. Een mooi staaltje van samenwerking én zelfstandigheid.

Bij de tocht worden alle kernen, negentien om precies te zijn, in de beide gemeenten aangedaan. De uitgepijlde tocht die maar liefst 135 km lang is, voert over goede secundaire wegen en natuurlijk zijn de Twentse heuvels waaronder de Kuiperberg, de Tankenberg, de Paasberg en de Hooidijk in het parcours opgenomen. Mensen die graag een wat kortere afstand fietsen kunnen ook kiezen voor een parcours van 85 kilometer. Deelnemers kunnen op maar liefst vier plaatsen opstappen, te weten Geesteren (Zaal Kottink), Deurningen (Pelle’s), Denekamp (Concordia) en De Lutte (Plexat). Pauzeren kan bij alle vier opstapplaatsen.

De fietstoertocht is vooral geschikt voor wielrenners, maar ook mountain- en gravelbikers zijn van harte welkom. Iedereen, lid of geen lid, kan deelnemen. Voor de 135 km kan er worden gestart tussen 08.00 en 09.00 uur en inschrijven voor de 80km kan tot 10.00 uur. Inschrijfgeld voor NTFU leden bedraagt 4 euro en voor niet leden 5 euro. Op alle vier plekken is scan & go mogelijk. Een valhelm dragen is verplicht. Er is ook een bezemwagen voor pech onderweg.

Meer berichten