Onder luide aanmoedigingen beklimt het internationale peloton de Nijverdalse berg. (Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg)
Onder luide aanmoedigingen beklimt het internationale peloton de Nijverdalse berg. (Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg) Foto: Dick Soepenberg; Sportfoto Photoagency

Ronde van Overijssel deze zaterdag

Algemeen

Deze zaterdag komen wielerhebbers weer volop aan hun trekken: de Ronde van Overijssel zal weer verreden worden. Het parcours gaat zoals gebruikelijk weer door enkele van de mooiste en uitdagendste plekjes van het Noordoost-Twentse landschap. Ook rijders uit ons gebied zijn vertegenwoordigd in het peleton, zoals Jelle Johannink uit Denekamp en Lars Loohuis uit Harbrinkhoek.

TWENTE - Het publiek kan weer zijn ogen uitkijken langs het parcours van Overijssels Mooiste naar de beste renners uit de subtop van het mondiale wielrennen. Zoals elke editie is de organisatie er ook in deze 68e Ronde van Overijssel in geslaagd om aansprekende ploegen uit de hele wereld naar start- en finishplaats Rijssen te halen.

De ogen van de wielerliefhebbers zijn gericht op de talentenploeg van Team DSM, die bij de wedstrijd in 2019 met huidig profrenner Nils Eekhoff de laatste winnaar leverde. Ook het Hollandse BEAT Cycling en het Luxemburgse Leopard Pro Cycling zijn ploegen om op te letten. Of zorgen de regionale helden voor een verrassing? Kenners voorspellen dat Peter Schulting uit Lemele (VolkerWessels CT), Jelle Johannink uit Denekamp (Sensa - Kanjers voor Kanjers) of Lars Loohuis uit Harbrinkhoek (ABLOC CT) hoge ogen gaan gooien. Met een beetje hulp van het publiek is alles mogelijk.

Wie alles wil zien van de internationale wielerklassieker is al om 11.00 uur welkom bij de ploegenpresentatie bij het Parkgebouw in Rijssen. Na de start rond het middaguur doet het peloton veel bijzondere plekken in Twente, het Vechtdal en Salland aan. Na 35 kilometer krijgen de renners de lastige Tankenberg bij Oldenzaal voor de kiezen. Op de top liggen de eerste punten voor het klassement. Daarna gaat het via Rossum naar Ootmarsum voor een sprint op de Kuiperberg en een lus over het oude NK-parcours. Na Tubbergen wachten de gevreesde open vlakten van de Weitemanslanden bij Almelo.

De renners koersen vervolgens door Twenterand langs het kanaal naar de bevoorrading bij Daarle, waarna de heuvels elkaar snel opvolgen. De Lemelerberg (premiesprint), Sanatoriumlaan, door Hellendoorn naar de Holterberg (premiesprint) en de speciale sprint vlakbij het centrum van Holten. Die wielergemeente is dit jaar het Dorp van de Ronde. Hierna beginnen de heren aan de finale met de beklimming van de Markeloseberg (premiesprint) en het lastige draaien en keren op de steentjes van Stokkum. De finish in Rijssen ligt dit jaar net buiten de stad, aan de Markeloseweg. Rond de klok van 16.30 uur is bekend wie de winnaar is. Hij zal zijn benen laten spreken!

Meer weten over het totale programma van deze 68e editie van de Ronde van Overijssel? Kijk op: www.rondevanoverijssel.nl 

Afbeelding
EHBO Rossum eert jubilarissen 9 uur geleden
Afbeelding
Uitgifte bedrijfskavels op industrieterrein De Mors 10 uur geleden
Afbeelding
Twente in mediterrane sferen op het Stiftfestival in augustus 10 uur geleden
Afbeelding
Maak figuren van klei en leer er alles over bij Watermolen Frans 11 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van De Inloop in MFA Terra Nova 11 uur geleden
Afbeelding
Bruggenbouwer lokale cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15