Afbeelding
Foto: Shutterstock

Einde in zicht voor regeling van corona-toegangskosten

Algemeen

De gemeenten Tubbergen en Dinkelland adviseren ondernemers en organisaties om nog op tijd hun aanvraag in te dienen voor de subsidie voor handhaving van coronatoegangsbewijzen. Deze tegemoetkoming moet namelijk vóór 31 mei aangevraagd zijn.

TUBBERGEN/DINKELLAND - De regeling is bestemd voor organisaties die verplicht waren om de QR-code te controleren tijdens de pandemie. Dit bracht vaak extra kosten met zich mee, onder meer qua de personele inzet. Het Rijk stelde een subsidie beschikbaar om deze kosten enigszins te dekken. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de specifieke extra kosten gemaakt zijn in de periode van 1 januari tot en met 26 maart. De bijdrage is voor inzet van mensen die moesten controleren, zoals gastheren en gastvrouwen, maar ook voor de materiële kosten die organisaties maakten om de controles uit te voeren of te vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van polsbandjes.

Hoeveel de aanvragers precies ontvangen is nog niet duidelijk. Dit hangt af van het totale aantal aanvragen. De gemeente Dinkelland noemt wel een maximum van 5.000 euro per organisatie. Kijk voor informatie en aanvragen op www.dinkelland.nl en www.tubbergen.nl

Afbeelding
EHBO Rossum eert jubilarissen 10 uur geleden
Afbeelding
Uitgifte bedrijfskavels op industrieterrein De Mors 10 uur geleden
Afbeelding
Twente in mediterrane sferen op het Stiftfestival in augustus 10 uur geleden
Afbeelding
Maak figuren van klei en leer er alles over bij Watermolen Frans 11 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening van De Inloop in MFA Terra Nova 11 uur geleden
Afbeelding
Bruggenbouwer lokale cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Bezoek het Huis Singraven op de Dag van het Kasteel 26 mei, 15:16
Afbeelding
Gemeenten waarschuwen weer voor acquisitiefraude 26 mei, 14:15