Uiteraard werd het jubileum passend gevierd met de kinderen.
Uiteraard werd het jubileum passend gevierd met de kinderen. Foto: Picasa

Echtpaar Nijland’s 65-jarig jubileum

Algemeen

Je kunt met recht zeggen dat je rijk bent gezegend wanneer je samen meer dan 70 jaar met elkaar hebt doorgebracht. Ze stralen beide verbondenheid en tevredenheid uit; Gerrit Nijland (89) en Marietje Legtenberg (92). Afgelopen maandag waren ze 65 jaar getrouwd.

OLDENZAAL - Saasveld en Deurningen zijn slechts enkele kilometers van elkaar verwijderd. Gerrit Nijland, geboren in Saasveld, ging met zijn vrienden destijds naar de Fancy Fair die gehouden werd in een weiland aan de Vliegveldweg in Deurningen. En dat uitje is niet voor niets geweest. Want daar op de Fancy Fair trof hij zijn Marietje Legtenberg uit Deurningen, waarmee hij nu al meer dan 70 jaar lief en leed heeft gedeeld.

Gerrit Nijland was destijds werkzaam bij Gelderman in de spinnerij. Door de bedrijfssluiting kwam hij vervolgens te werken in de brood- en banketbakkerij van Huiskes aan de Spoorstraat. Vervolgens was hij werkzaam bij het expeditiebedrijf van Bleckman. Met tevredenheid kijkt hij terug op zijn arbeidzame periode. Woonden ze de eerste jaren van hun huwelijk in de buurt van Frans op den Bult, daarna verhuisden ze naar de Emmastraat waar ze meer dan vijftig jaar woonden. In die periode werden ze gezegend met twee dochters en twee zonen.

Nu wonen ze alweer ruim zeven jaar aan Het Bethlehem in een gezellig ingericht appartement met een prachtig uitzicht op de Oldenzaalse stadstuin. Zijn volkstuin, en het kweken van kleurkanaries waren zijn hobby’s. Meer dan veertig jaar was en is hij nog lid van de vogelvereniging Florissant. Hier op het appartement is daar geen plaats voor. Wel is er plaats voor gezellig samen zijn want het geïnteresseerd zijn in de ander stralen ze uit. Gezellig praten en verhalen over het rijke leven dat ze met elkaar delen en hebben gedeeld. Het is een voorrecht om zo met elkaar samen oud te mogen worden en genieten van de jaren die nog resten. Blijheid, vriendelijkheid stralen beide uit.

Voor mij zijn het twee voorbeeldsenioren die genoten hebben en nog dagelijks genieten van elkaars aanwezigheid. Het feest wordt nog gevierd met de vier kinderen en de tien kleinkinderen en een achterkleinkind. Gezegend gij die de rijkdom van het leven waarderen. De redactie van Hart van Oldenzaal wenst u van harte proficiat en nog vele jaren in goede gezondheid.

door Martin Meijerink

Afbeelding
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 8 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 9 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 9 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 10 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 10 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 11 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 11 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 12 uur geleden