De Stiftsschool toont regelmatig prikkelende films. Wat ze vooral bijzonder maakt zijn de inleidingen die hieraan voorafgaan.
De Stiftsschool toont regelmatig prikkelende films. Wat ze vooral bijzonder maakt zijn de inleidingen die hieraan voorafgaan. Foto: Shutterstock.com

Film ‘As it is in Heaven’ in de Stiftsschool 28 april

Algemeen

Dee Stiftsschool toont tegenwoordig weer geregeld prikkelende films. Wat de vertoningen bijzonder maakt is niet alleen de film of de mooie historische locatie in het beschermde dorpsgezicht - maar ook de inleidingen. Deze geven een mooi stukje verdieping over de thematiek in de film.

WEERSELO - Op donderdag 28 april 2022, om 19.30 uur, wordt in de Stiftsschool de film “As it is in Heaven (2004)” vertoond. De vertoning wordt kort ingeleid door de heer Henk Procee (emeritus hoogleraar filosofie aan de UT). Zaal open: 19.00 uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage na afloop. Na afloop mogelijkheid iets te drinken en na te praten. “Daniel Daréus is na een succesvolle internationale carrière als dirigent de uitputting nabij. Hij stopt met zijn werk en keert terug naar zijn geboortedorp in het noorden van Zweden. Daar moet hij onder ogen zien dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. Als Daniel met het plaatselijke koor gaat werken, herontdekt hij zijn liefde voor muziek. En overwint hij langzamerhand zijn eigen onzekerheid en angsten. Zijn aanpak tilt het koor naar ongekende hoogte, maar stuit ook op veel weerstand. Deze film zit vol muziek, meeslepende emoties en herkenbare menselijke levensvragen”, aldus de aankondiging.

Afbeelding
Repair Café Vasse woensdag 8 mei 9 uur geleden
De herdenking in Hengelo. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaals tintje bij herdenking van april-meistaking in Hengelo 9 uur geleden
Afbeelding
Rustig aan op het Thijplein Rossum 10 uur geleden
Het Syrisch Orthodox vrouwenkoor Oldenzaal zal ook optreden. Ze houden de Aramese vlag vast. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Het Graan en Korenfestival op zaterdag 11 mei in Oldenzaal 12 uur geleden
Afbeelding
Trekkertrek in Denekamp 12 uur geleden
Afbeelding
Opening kulturhus De Mare op zaterdag 15 juni 13 uur geleden
Foto: Herbert Huizer
Mooie uitdagingen voor de Ronde van Overijssel 13 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Hart van Noordoost-Twente online 16 uur geleden