Jolanda Waaijer en Wout Wagenmans zijn benoemd als informateurs om aan de slag te gaan met de nieuwe coalitievorming in Tubbergen.
Jolanda Waaijer en Wout Wagenmans zijn benoemd als informateurs om aan de slag te gaan met de nieuwe coalitievorming in Tubbergen.

Informateurs benoemd voor coalitievorming in Tubbergen

Algemeen

Twee onafhankelijke informateurs gaan met de politieke partijen in Tubbergen aan de slag om een nieuwe coalitie te vormen. Dat zijn Jolanda Waaijer en Wout Wagenmans. Zij zijn aangewezen door het CDA, als grootste partij, met instemming van alle partijen.

TUBBERGEN - De informateurs zijn beide bestuurlijk goed onderlegd en vullen elkaar aan qua ervaring aldus het CDA. Jolanda Waaijer is bestuurs- en organisatieadviseur en toezichthouder in de zorg en het onderwijs. Verder was ze in het verleden griffier bij de gemeenten Tubbergen en Hardenberg. Ook is ze gemeentesecretaris geweest bij de gemeente Hardenberg en algemeen directeur van de bestuursdienst Ommen-Hardenberg. Wout Wagenmans heeft een rijke achtergrond in de politiek. Hij is twaalf jaar raadslid en twaalf jaar wethouder geweest van de gemeente Raalte.

Gemeentebelangen/VVD, Keerpunt22, Lokaal Sterk en PvdA hebben ingestemd met de door het CDA voorgedragen informateurs en de opdracht. De informateurs gaan aan de slag om te onderzoeken welke politieke partijen bereid zijn een coalitie te vormen en een wethouderskandidaat kunnen leveren. Daarbij onderzoeken de informateurs ook of voortzetting van het Maatschappelijk Akkoord en het opstellen van een nieuw ‘Tubbergs akkoord’ wenselijk is. Alle politieke partijen zijn het eens met deze opdracht aan de informateurs. De informateurs willen een beeld opleveren waarmee de formatie kan worden gestart. Hiervoor spreken informateurs met alle politieke partijen.

Afbeelding
Naast de spreekuren houden de OV-ambassadeurs ook regels proefreisjes om dit in de praktijk te brengen.
Vrijwilligers helpen u op weg met openbaar vervoer 12 uur geleden
Afbeelding
Duofiets in Denekamp 12 uur geleden
Anneke Sipkens tourde al door het land om kennis te maken met de vele leden.
Vijf maanden na de fusie van ANBO-PCOB: waar staan we nu? 14 uur geleden
Fraudeurs sturen vaak digitale facturen, al dan niet na een telefonisch contact. Let goed op wát u tekent of betaalt!
Gemeenten waarschuwen weer voor aanbieders van nepgidsen 14 uur geleden
Afbeelding
Run Bike Run Deurningen viert 25-jarig jubileum op 23 juni 17 mei, 16:24
Mascotte Dirkie promoot onder leiding van het Oranjecomité Weerselo en de Noaberkermiscommissie de vernieuwde Weerselose kermis.
Noaberkermis moet leuke traditie levend houden voor de jeugd 17 mei, 16:17
Afbeelding
Streep door plan AZC aan Foksweg 17 mei, 15:18
Afbeelding
Gezellige Dag van het Kasteel 17 mei, 15:07