<p>Gezellig er op uit met het hele gezin voor een mooie wandeling rond Het Everloo. Dit kan en mag veilig binnen de geldende coronamaatregelen.</p>

Gezellig er op uit met het hele gezin voor een mooie wandeling rond Het Everloo. Dit kan en mag veilig binnen de geldende coronamaatregelen.

(Foto: Picasa)

Op pad met Willem de boswachter

De nieuwjaarswensen hadden ze gisteren volgens de corona regels volbracht. Vandaag, zondag 2 januari, zijn ze er op uit; naar buiten met de kids om deel te nemen aan de boswandeling die start vanaf Havezathe Het Everloo in Rossum. Wandelen door het prachtige natuurgebied dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. Langs en over het pad waar vroeger de tramlijn was gelegen van Denekamp naar Oldenzaal vv. 

ROSSUM - Een interactieve en avontuurlijke ontdekkingstocht. Hier in het bos loop je geen extra risico, want je bent op flinke afstand van elkaar, zegt het echtpaar uit Denekamp die er voor gekozen hebben om er even met hun kinderen op uit te trekken. Willem de Boswachter (in de vorm van een instructieboekje) geeft door middel van QR-codes en de mobiele telefoon een rondleiding over het prachtige landgoed en door het natuurgebied het Roderveld.

De zon schijnt; het is zacht weer voor de tijd van het jaar en daar gaan ze. Het bos in en springen over de wortels van een omgevallen boom en roepen daar lekker uitbundig bij naar elkaar. Er zijn opmerkelijk meer mensen op de been dan op een normale doordeweekse dag. Het is natuurlijk ook prachtig weer deze eerste zondagmorgen van het nieuwe jaar, dat scheelt. 

Op afstand loop ik een eindje met ze mee, ze hebben het mobieltje bij de hand. Het scannen van de QR-codes is voor ze geen probleem, voor mij wel met mijn dikke vingers. En daar gaan ze, ze mogen nog gewoon samen door het bos! Nog wel. Want af en toe even naar buiten gaan, dat hebben ze (we) echt wel nodig. Het bos lijkt nog in winterslaap, maar als oplettende wandelaar zie je dat de knoppen in enkele bomen op springen staan.

Er is ook vliegverkeer: vogels, eksters, kraaien en warempel een uil. Het gaat voor mij niet zo snel, maar het is goed om als oudere even er op uit te trekken, een frisse neus te halen en jonge gezinnen zo bezig te zien. Er op uit, niet alleen maar binnen blijven zitten. En dat is nou precies wat het zo aantrekkelijk maakt. Wandelaars en fietsers die je groeten en je een goedemorgen wensen. Ik maak vandaag een korte wandeling van zo’n 6 kilometer. Het lijkt me het beste wat ik maar kan doen. Ik hou de situatie nauwlettend in de gaten, op veilige afstand en met mondkapje gewapend. Vreselijk allemaal, maar ik geloof niet dat een totale lockdown de oplossing is. Met deze boswandeling loop je geen extra risico’s, de kans op besmetting van of door andere wandelaars is er nauwelijks omdat je op flinke afstand van elkaar bent. En als iedereen binnen moet blijven, dan wordt men depressief gestemd en dat levert ook weer de nodige problemen op.

Voor wie er op uit wil om een frisse neus te halen: kom naar Havezathe het Everloo aan de Everlostraat 16, 7596 MR in Rossum. Bel voor informatie met: 0541-62 60 28. Kijk voor een uitleg over de app, rondleiding en meer ook op: www.heteverloo.com

Meer berichten