Foto:

Nicolaasplein Denekamp weer geheel in kerstsfeer

Ondanks de huidige coronauitdagingen is er toch nog de nodige gezelligheid te vinden in de regio. Zo is in Denekamp nu weer het traditionele kerstdorp op het Nicolaasplein opgezet.

DENEKAMP - Woensdag werd het kerstdorp weer geopend, met alle gezelligheid die we mogen verwachten: een schapenverblijf, een kerstkribbe, een mooie poort en uiteraard de diverse etalagehuisjes. Wel moeten bezoekers het dit jaar doen zonder het podium met live muziek; vanwege corona zijn geen optredens toegestaan. Er was al wel het nodige geboekt door de organisatie, zoals de Zandtovenaar. Ook is de grote kerstmarkt geschrapt. Dankzij de coronaproof-opstelling kan het kerstdorp wel gehouden worden.

Het opbouwen gebeurde naar goed gebruik door een vaste groep vrijwilligers. Eén onderdeel ontbrak nog bij de opening: een imposante kerstboom. Deze zal in de loop van deze vrijdag geplaatst worden. De boom stond deze week nog in de achtertuin van Koen Segerink die hem doneert als kerstboom. Vriendengroep de Kellergeister draagt zorg voor het ophalen en plaatsen van de boom, waarvoor een hijskraan ingeschakeld moest worden.

Meer berichten