<p>Dankzij de extra ruimte is er nu ook een zeer ruimte afdeling met tweedehands kleding.</p>

Dankzij de extra ruimte is er nu ook een zeer ruimte afdeling met tweedehands kleding.

(Foto: )

De Beurs opent hun nieuwe winkel

Kringloopbedrijf De Beurs opent deze zaterdag 27 november om 09.00 uur de nieuwe winkel aan de Voltaweg 1 in Denekamp. De afgelopen tijd waren de vrijwilligers en werknemers druk bezig om deze grote bedrijfshal om te toveren naar een gezellige kringloopwinkel en inbrengpunt voor herbruikbare goederen.

DENEKAMP - Via Facebook konden de werkzaamheden gevolgd worden. Er was veel werk voor nodig om de grote hal - eerder in gebruik als coronatestlocatie en daarvoor een timmerfabriek - om te toveren tot een gezellig en behaaglijk pand. Zo kwam er nieuwe verwarming, nieuwe verlichting, het pand werd geverfd en er kwam een nieuwe vloer. Deze week werd met man en macht gewerkt om de inventaris te verhuizen. Vanaf zaterdag zijn bezoekers van harte welkom, maar een officiële, feestelijke opening zal later pas gehouden worden in verband met de huidige coronamaatregelen.

De nieuwe kringloopwinkel is met 2.675 vierkante meter een stuk groter dan het oude pand aan de Kloppendijk waar men sinds 2008 gevestigd was. De afgelopen jaren is De Beurs gegroeid qua organisatie en activiteiten, waardoor een verhuizing naar een grotere locatie wenselijk was. In het nieuwe pand is meer ruimte voor het zeer brede assortiment, waaronder een nieuwe afdeling met ruim 5.000 items aan tweedehands kleding. De Beurs verwerkt door de jaren heen meer en meer textiel; bruikbare items worden of in de eigen winkels verkocht of krijgen een andere bestemming. Niet meer bruikbare items worden weer verwerkt tot nieuwe grondstoffen; een mooie stap richting een echt circulaire economie. Verder is er nu een kerstafdeling, die met de seizoenen mee zal veranderen qua thema. De kringloopwinkel is ook vooral een leuke plek om te snuffelen en te ontmoeten; daarom kreeg de nieuwe winkel een gezellige, moderne uitstraling compleet met een mooie koffiehoek. Achter de schermen is er meer ruimte voor de inname van goederen en bijbehorende werkzaamheden.

Kringloopbedrijf De Beurs zamelt naast de herbruikbare goederen ook oude elektrische apparaten in. Zij zijn namelijk één van de ruim 13.000 inzamelpunten van WeCycle. Uit cijfers van de Rijksoverheid blijkt dat we in 2019 ongeveer 23,8 kilo elektrisch en elektronisch afval per inwoner genereerden. Hiervan werd echter 48 procent ingezameld. De ambitie is om dit uiteindelijk naar 65 procent te krijgen. Ongetwijfeld heeft ook menig Dinkellander ergens nog een afgedankte telefoon, tablet of kapot huishoudelijk apparaat liggen. Wanneer hergebruik of reparatie niet realistisch is, kunnen hoe dan ook kostbare grondstoffen teruggewonnen worden.

Kringloopbedrijf De Beurs vervult naast het stimuleren van hergebruik en duurzaamheid een andere belangrijke maatschappelijke rol. Zo bieden zij ook werkplekken aan diverse doelgroepen, zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen met een beperking of mensen die als onderdeel van het inburgeren hier aan de slag gaan. Deze krijgen dan ook allemaal de passende begeleiding die nodig is om te werken aan hun eigen doelen en ontwikkeling. Iedereen moet immers volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.

De Beurs verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers en mensen die met begeleiding aan de slag willen; de extra vierkante meters vragen ook om extra handen. Op www.kringloopbedrijfdebeurs.nl staat meer informatie over de huidige vacatures.

Meer berichten