Foto: Shutterstock

Geld voor QR controle-taken

Organisaties in Dinkelland en Tubbergen die momenteel verplicht zijn om QR-codes te controleren in het kader van de coronamaatregelen kunnen hiervoor een financiële bijdrage krijgen van de gemeente.

TUBBERGEN/DINKELLAND - De wettelijk verplichte controle van de coronatoegangsbewijzen zorgt ervoor dat ondernemers en organisaties extra tijd en geld kwijt zijn om dit uit te voeren. Bijvoorbeeld omdat zij iemand in moeten zetten specifiek voor deze taak. Het Rijk stelde geld beschikbaar om hen te steunen bij deze taak. Omdat Dinkelland en Tubbergen graag de bijdrages eerlijk willen verdelen kunnen organisaties maximaal 1.000 euro aanvragen bij de gemeente. 

De regeling is alleen voor de concrete extra kosten die hiervoor gemaakt zijn in de periode van 22 september 2021 tot en met 31 december dit jaar. De bijdrage vergoedt kosten voor inzet van werknemers en arbeidskrachten die de toegangsbewijzen controleren, maar ook materiële kosten die dit controleren bevorderen zoals gebruik van polsbandjes. Organisaties hebben tot en met 8 januari de gelegenheid om dit aan te vragen via www.dinkelland.nl of www.tubbergen.nl

Meer berichten